Ga naar hoofdinhoud

HVO nu te tanken bij Texaco, Firezone en Esso Express

EG Group is een samenwerking aangegaan met Neste, ’s werelds grootste producent van hernieuwbare brandstoffen, door het nieuwe product Neste MY Renewable Diesel in 2019 via meer dan 50 tankstations in Nederland aan te bieden. Neste My Renewable Diesel is vanaf nu via meer dan 20 van EG Groups tankstations in Nederland verkrijgbaar.

Door de samenwerking met Neste is EG Group een van de geselecteerde distributeurs van Neste MY Renewable Diesel in Nederland. Neste MY Renewable Diesel wordt geproduceerd op basis van 100 procent hernieuwbare grondstoffen. Hierdoor is het product de duurzaamste HVO diesel die beschikbaar is. Neste MY Renewable Diesel is een volwaardige dieselvervanger en kan zonder technische aanpassingen direct worden getankt in iedere dieselmotor.

EG Group en Neste sluiten een samenwerkingsovereenkomst af voor meerdere jaren. De langetermijnsamenwerking biedt de Nederlandse markt een betrouwbare, duurzame diesel die bij onder andere Texaco, Firezone en Esso Express tankstations verkrijgbaar zal zijn en tegemoet komt aan alle technologische eisen en criteria op het gebied van duurzaamheid.

“In Neste hebben wij een toonaangevende en betrouwbare partner gevonden voor de uitbreiding van ons aanbod van milieuvriendelijkere brandstoffen. Neste MY Renewable Diesel is vanaf nu beschikbaar via ons uitgebreide netwerk van tankstations of kan veelal binnen 24 uur op locatie worden geleverd vanaf ons eigen brandstoffendepot. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij samen met Neste onze relaties verder kunnen helpen in de verduurzaming van hun business”, zegt John Bijl, Head of B2B Fuel & Lubes Sales Benelux bij EG Group.

“De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Door het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot 90 procent verminderen ten opzichte van fossiele diesel. Wij zijn dan ook zeer tevreden om onze samenwerking met distributiepartner EG Group voort te zetten. Zij zijn een betrouwbare partner met een groot bereik in de Nederlandse markt”, legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit.

6 reacties op “HVO nu te tanken bij Texaco, Firezone en Esso Express

 • Floris Ooms

  Arjan is het ook mogelijk dat men een lijst publiceert via dit artikel als reactie waar je in Nederland deze brandstof kan tanken?

 • Dominique De Becker

  Wat kost zo 1 liter HVO brandstof? Komt dit ook naar België?

 • Sander F.

  @Floris:
  https://www.go-fuelcard.com/nl/tankstations/

  .. en dan op de knop ‘uitgebreid zoeken’ drukken en bij brandstofsoort ‘HVO’ aanvinken en druk vervolgens op ‘filters toepassen’.

  Resultaat zie je op de kaart: vooral in Overijssel en Friesland zijn er vulpunten.. de rest van het land is nog leeg… 🙁

 • Floris

  Sander. F, hartstikke bedankt voor deze link ik denk dat de lezers van dit artikel je hier absoluut dankbaar voor zijn.
  Met vriendelijke groeten,
  Floris

 • Ron

  Ik rij nu ruim een jaar (45.000 km) op GTL (XTL) met en getunede Range Rover Sport uit 2016. Het motorblok loopt prachtig op deze brandstof en na een aantal maanden GTL gebruiken ging de actieradius per tankbeurt langzaam omhoog. Filters zijn veel schoner dan bij gebruik van normale diesel (gebruikte altijd al premium diesel). Zou graag een keer de uitstoot willen laten meten maar niet weten waar dit mogelijk is. De uitlaatstukken vertonen geen roetaanslag maar je ziet gewoon de RVS structuur. Bij normale diesel waren deze altijd zwart.

 • Hans

  @sander, deze lijst is niet volledig, er zijn namelijk verschillende aanbieders van HVO/ blauwe diesel, niet alleen EG, maar ook MyNeste, futurefuels, greenpointfuels…. Het zou inderdaad mooi zijn als er een compleet overzicht zou zijn, incl. prijzen, want die verschillen enorm. Ik rij overigens zelf al een poosje op dit spul in een Audi A4 2.0 TDI, en ik merk nauwelijks verschil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer