Ga naar hoofdinhoud

Honda gaat brandstofcel maken voor Isuzu

Isuzu Motors Limited en Honda Motor Co., Ltd. hebben gezamenlijk aangekondigd dat zij een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend op basis van het besluit om Honda het brandstofcelsysteem te laten ontwikkelen en leveren voor de waterstofvrachtwagen die Isuzu in 2027 op de markt wil brengen.

Isuzu en Honda geloven dat brandstofceltechnologie, waarbij waterstof (H2) als brandstof wordt gebruikt waardoor geen CO2 wordt uitgestoten, doeltreffend zal zijn om de CO2-neutraliteit te bereiken van zware vrachtwagens die een groot laadvermogen, langdurig gebruik, langeafstandsritten en de behoefte aan snel tanken moeten aanpakken.

Sinds de ondertekening van een overeenkomst in januari 2020 om gezamenlijk onderzoek te doen naar zware vrachtwagens met brandstofcellen (FC) als aandrijflijn, hebben de twee bedrijven gewerkt aan de oprichting van een basis voor basistechnologieën zoals het waarborgen van de compatibiliteit van brandstofcellen en zware vrachtwagens en de ontwikkeling van technologieën voor voertuigcontrole. De twee ondernemingen zijn momenteel van plan om voor het einde van het lopende jaar (tot 31 maart 2024) te beginnen met demonstratietests van een prototype van een vrachtwagen op de openbare weg. Door ten volle gebruik te maken van de ervaring en kennis die door het gezamenlijke onderzoek zijn opgedaan, zullen de twee bedrijven vooruitgang blijven boeken bij de ontwikkeling van producten die voldoen aan de prestaties en voorwaarden die voor zware vrachtwagens vereist zijn en de klanten tevreden stellen.

De twee bedrijven zullen gebruik maken van de respectieve sterke punten van elk bedrijf en de ontwikkeling van schone, geluidsarme en trillingsarme vrachtwagens met brandstofcellen versnellen. Dit zal bijdragen tot de verschuiving naar het gebruik van schone energie door de hele industrie, inclusief logistieke bedrijven, met een proactiever gebruik van waterstofenergie, waardoor beide bedrijven zullen streven naar het gemeenschappelijke doel – het realiseren van een CO2-neutrale maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer