HVO tanken kan bij Shell nu op 13 locaties • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

HVO tanken kan bij Shell nu op 13 locaties

Vervoerders kunnen nu ook kunnen nu ook Shell Renewable Diesel (HVO) tanken op 13 geselecteerde tankstations in Nederland. Hierdoor helpt Shell de CO2e emissies van haar klanten te verlagen. Reducties tot 90 procent zijn hierbij mogelijk ten opzichte van normale diesel. Shell biedt, naast Bio-LNG, daarmee nu ook een alternatief voor diesel en antwoordt hiermee op de alsmaar groeiende vraag naar duurzamere brandstoffen. Het bedrijf overweegt haar Renewable Diesel in de toekomst ook aan te bieden op meerdere sites in haar trucknetwerk.

“Het lijkt dat de energietransitie in Nederland meer en meer aan momentum wint. Klanten vragen ons steeds vaker te helpen hun emissies te verlagen. Zo ook onze klanten in de transportsector, die hun vrachtwagens steeds vaker op Renewable Diesel of Bio-LNG willen laten rijden”, zegt Sandra Geilings, Cluster Manager Benefrux van Shell Commercial Road Transport. “Shell Hernieuwbare Diesel kan zonder motorische aanpassingen in moderne vrachtwagens getankt worden. De CO2- emissies kunnen met tot 90 procent verlaagd worden als je het vergelijkt met gewone diesel.”

Shell Renewable Diesel is een schoner verbrandend alternatief voor EN590 dieselbrandstof. Door het hoge cetaangetal vermindert Shell Renewable Diesel ook de lokale emissies (NOx en fijnstof) en verlaagt tevens het motorgeluid. Deze brandstof verbetert ook de koude start van de motor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer