LNG bij LIQVIS nu af te rekenen met DKV Card • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

LNG bij LIQVIS nu af te rekenen met DKV Card

Klanten van DKV Euro Service kunnen nu ook terecht bij LNG-stations van LIQVIS voor het afrekenen van vloeibaar aardgas (LNG) zonder contante betaling. Hiervoor is het eerste LNG-station nabij Berlijn nu al klaar; hierna komt een reeks nieuwe locaties die begin 2020 klaar worden gemaakt in regio’s zoals Bönen, Hamburg en Hannover. DKV heeft nu totaal meer dan 60 LNG-stations door heel Europa in zijn netwerk.

“Het belang van LNG neemt meer en meer toe. Bovenop de stijgende vraag in Duitsland ontvangen we nu ook verzoeken van buitenlandse vervoerders die gebruik maken van Duitsland als doorvoerland en voor wie LNG vanwege de tolvrijstelling voor LNG-trucks interessant is,” zegt Sven Mehringer, managing director Fuel & Energy bij DKV. “We zijn dan ook blij dat we met LIQVIS een sterke partner hebben gevonden om ons servicenetwerk verder uit te breiden.”

Silvano Calcagno, directeur LIQVIS GmbH: “LIQVIS tracht zijn netwerk van LNG-stations voortdurend uit te breiden om in te kunnen spelen op de stijgende vraag naar LNG als milieuvriendelijke brandstof. Met de acceptatie van de DKV Card bij de LNG-stations van LIQVIS hopen we nog meer vervoerders te kunnen winnen voor LNG als brandstof. Die overstap wordt vanuit LIQVIS ook gefaciliteerd met diensten zoals tankinstructie en -training.”

De voordelen van LNG liggen vooral bij de lage emissies op gebied van fijnstof, stikstofoxide en CO2 en, vooral niet te vergeten, geluid. De waarden van fijnstof en NOx blijven duidelijk onder de Euro-VI norm. Door de geluidsarme LNG-motortechniek wordt aflevering buiten standaardtijden ook makkelijker. Bovendien kunnen fleetowners dankzij LNG hun voertuigen voorzien van een hoeveelheid aardgas die toereikend is voor het afleggen van grotere afstanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer