Ga naar hoofdinhoud

Nikola gaat Fuel Cell Lab bouwen

De Amerikaanse truckfabrikant Nikola heeft recent 16 miljoen US dollar geïnvesteerd in equipment voor wat een heuse fuel cell ontwikkelingslaboratorium moet worden. De investering zal later nog worden uitgebreid naar meerdere honderden miljoenen dollars.

“Het is van cruciaal belang dat we snel schakelen en de beste apparatuur hebben als onderdeel van ons proces om waterstof vrachtwagens te ontwikkelen”, aldus Mark Russell, president van Nikola Motor Company. “Door onze eigen faciliteit te creëren, kan Nikola zijn brandstofcelcomponenten testen en valideren in de helft van de tijd dat andere OEM’s en labs van derden nodig hebben.”

Het Fuel Cell Lab is bedoeld als de meest geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteit voor brandstofcellen ter wereld. Met de nieuwe faciliteit kan Nikola zijn volledige brandstofcelsysteem ontwikkelen, valideren en testen, inclusief onder meer membraamelektroden en vermogenselektronica. Nikola’s lab zal ook klimaatkamers en dynamometers bevatten om componenten onafhankelijk van elkaar of als een compleet aandrijflijnsysteem te testen.

 “Dit lab zal gevuld zijn met uiterst getalenteerde brandstofcelingenieurs en is cruciaal in onze vrachtwagenontwikkeling. Hiermee kan Nikola een nieuwe efficiëntiebenchmark voor zware brandstofcelsystemen instellen,” zei Nikola-CEO Trevor Milton. “We geloven dat de brandstofcel de dieselmotor in de komende 10 jaar zal vervangen. Het is een race naar de finishlijn voor ons team. Andere OEM’s hebben belangstelling getoond voor het gebruik van Nikola’s brandstofcelaandrijving en waterstofstations en we zijn van plan deze beschikbaar te stellen aan andere OEM’s die onze visie delen.”

Meer rond het Fuel Cell Lab zal komende maand tijdens het Nikola World Event bekend worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer