Ga naar hoofdinhoud

Scania bouwt alarm in tegen dieseldiefstal

Scania komt transporteurs tegemoet die helemaal klaar zijn met dieseldieven. Het Scania Fuel Theft Alarm monitor het brandstofniveau en alarmeert alles en iedereen als er een poging tot dieseldiefstal plaatsvindt. Het systeem komt in eerste instantie beschikbaar voor enkele tanks, later ook voor dubbele tanks.

“Hoewel het verlies van waardevolle brandstof al erg genoeg is, is het misschien nog erger dat de vrachtwagen de geplande leveringen van de dag niet kan uitvoeren zoals gepland en wellicht claims krijgt”, zegt productmanager Eric Ljunggren van Scania.

Als het brandstofniveau in de tank aanzienlijk daalt, wordt het alarm geactiveerd en klinkt er een doordringend geluid dat net zo klinkt als een normaal diefstalalarmsysteem. Het alarm wordt ook geactiveerd wanneer met de tankdop wordt geknoeid. Het Fuel Theft Alarm bewaakt de tank gedurende maximaal 65 uur, op voorwaarde dat de hoofdbatterijschakelaar van de vrachtwagen is geactiveerd. De eigenaar ontvangt ook een e-mail, sms en een waarschuwingsmelding in hun Scania Fleet Management Portal.

Een Franse fleetowner vertelt dat gestolen diesel en bijkomende kosten hem jaarlijks 12.000 euro kostten. Zijn terrein is omheind en hij heeft bewakingscamera’s, maar toch blijven dieven belagen.  “Er is een schadepost door de dieseldiefstal, maar de dieven maken de tanks ook kapot, doorboren ze soms”, zegt hij. “Dit vereist reparaties en de truck kan dan niet ingezet. Het is allemaal heel vervelend. We hebben nu besloten nooit meer op vrijdag te tanken, zodat de tanks leeg zijn als we voor het weekend parkeren. “

Misschien is het grootste voordeel van het alarm bij brandstofdiefstal vermoedelijke dieven af ​​te schrikken. Een sticker op de tank waarschuwt onverlaten dat de brandstof wordt beschermd. Dat moet voldoende afschrikken om te voorkomen dat dieven ook maar de tankdop vernielen.

Eén reactie op “Scania bouwt alarm in tegen dieseldiefstal

  • Didier

    Als je niet via de tankdop kunnen en ze willen toch je brandstof dan slaan ze een gat in je tank , en dan ben je helemaal ver van huis af en de schade is veel groter…
    Straffen zwaarder maken op alle vlakken, blijf van andermans spullen af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer