St vd Brink gaat klimaatneutraal met BP Target Neutral en HVO • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

St vd Brink gaat klimaatneutraal met BP Target Neutral en HVO

Foto ter illustratie

Transportbedrijf St vd Brink biedt hun klanten de mogelijkheid om hun producten klimaatneutraal te laten vervoeren. St vd Brink maakt hierbij gebruik van het programma BP Target Neutral. Ook krijgen de klanten de mogelijkheid hun CO2-voetafdruk te verlagen middels HVO20. HVO is een fossielvrije diesel gemaakt van afval- en restproducten. St vd Brink is hiermee de eerste transporteur die haar klanten de mogelijkheid biedt de CO2-voetafdruk te verkleinen van het vervoer van de producten van haar klanten.

St vd Brink investeert continu in de verduurzaming van het wagenpark met als doel reductie van de uitstoot van CO2 en andere schadelijke lokale emissies, brandstofreductie en beperking van het geluidsoverlast. ‘Steeds meer bedrijven vinden duurzaamheid belangrijk. Óf omdat het ze voordeel oplevert bij nieuwe opdrachten ófwel omdat ze zelf voorop willen lopen. Vanuit consumenten zagen we de trend al eerder dat mensen bereid zijn meer te betalen om hun CO2-uitstoot te kunnen compenseren. Hiermee willen wij onze klanten de mogelijkheid bieden hun producten duurzaam te vervoeren’; aldus directeur Alex van den Brink. Eerder al werd St vd Brink vanwege haar vooruitstrevende, duurzame gedachte betrokken bij het ontwikkelen van duurzame initiatieven door zowel overheidsinstellingen als fabrikanten.

De klanten van St vd Brink kunnen dus kiezen tussen HVO en BP Target Neutral. Met deze opties kunnen we middels een geringe moeite een groot verschil maken samen met onze klanten. HVO wordt gemaakt van verschillende afval- en reststromen en wordt daarom een ‘renewable diesel’ genoemd. Met BP Target Neutral wordt geïnvesteerd in duurzame projecten die vervolgens zelf weer voor CO2-reductie zorgen. HVO20 en BP Target Neutral zijn producten via Dalhuisen Olie. Dalhuisen Olie behaalde eerder al de Lean and Green Award, de Lean and Green Start en niveau 3 op de CO2-Prestatieladder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer