Total investeert in Hyzon Motors • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Total investeert in Hyzon Motors

Brandstofleverancier Total heeft diverse strategische investeringen gedaan in partners die bezig met nieuwe energieën. Een daarvan is de Amerikaanse brandstofcel- en truckfabrikant Hyzon Motors.

De strategische investering werd gedaan door Total Carbon Neutrality Ventures, onderdeel van Total en en omvatte ook andere investeerders zoals Ascent Hydrogen Fund, Hydrogen Capital Partners en Audacy Ventures Ltd. Het totaal in investeringen zou meer dan 15 miljoen Amerikaanse dollar zijn. Hyzon Motors zou volgens Total 200 miljoen dollar waar zijn.

“We zijn verheugd om samen te werken met Hyzon, een van de toonaangevende leveranciers van waterstofcel aangedreven bedrijfsvoertuigen, en we kijken uit naar een nauwe samenwerking met hen bij de uitbreiding van hun activiteiten over de hele wereld”, aldus Girish Nadkarni, Chief Executive Officer van Total Carbon Neutrality Ventures.

Hyzon is van plan om de nieuwe financiering te gebruiken ter ondersteuning van de engineering en productie van brandstofcellen in het hoofdkwartier, een voormalige General Motors Co. faciliteit in Honeoye Falls, New York. In juli kondigde Hyzon plannen aan voor een fabriek in Nederland als onderdeel van een joint venture met Holthausen Clean Technology. Het bedrijf heeft ook niet-gespecificeerde productieactiviteiten met een onbekende partner in Shanghai, China.

Hyzon zegt dat het al zo’n 400 bedrijfsvoertuigen op de weg heeft die gebruik maken van de eigen brandstofceltechnologie. Het verwacht in de komende drie jaar ongeveer 5.000 vrachtwagens en bussen met brandstofcellen te kunnen leveren, met als doel een jaarlijkse capaciteit van 40.000 voertuigen tegen 2025.

“In tegenstelling tot sommige van zijn startende concurrenten, heeft Hyzon sterke steun,” zei Asad Hussain, een analist bij onderzoeker Pitchbook. “Naar onze mening is Hyzon een voorbeeld van elektrische voertuigen met brandstofcellen die grip krijgen in de transportsector.”

 Bron: Bloomberg Green

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer