VIDEO – Politie nog op zoek naar skimmers tankpas • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Politie nog op zoek naar skimmers tankpas

Het heeft er alle schijn van dat daders erin zijn geslaagd een tankpas te ‘skimmen’ – er een bruikbare kopie van te maken – en zo een Gelders transportbedrijf te duperen. Terwijl de pas nog gewoon in bezit van de betreffende chauffeur was, werd er op twee plekken benzine mee afgerekend. De politie is nog op zoek naar de daders, ondanks een oproep in Opsporing Verzocht.

De verbazing was groot bij het bedrijf in Tricht, gemeente West-Betuwe, toen de facturen binnenkwamen. Bij tankstations in eerst Nieuwegein en later Rotterdam was meerdere keren getankt voor in totaal ruim tweeduizend euro.

In de week na de uitzending gaven kijkers dan dertig tips door. Die gingen veelal over de vrachtwagen. Echt concrete informatie over de verdachten is helaas nog niet binnengekomen.

De twee verdachten die de nagemaakte tankpas gebruikten in Rotterdam, zijn gefilmd. Neem alstublieft contact op als u weet of vermoedt wie zij zijn.

Ook bij een benzinestation in Utrecht is nog geprobeerd met de pas af te rekenen. Dat mislukte, maar de man die de poging waagde is op beeld vastgelegd. Herkent u hem, meld het alstublieft.

Geef uw tip door

Werkt u in de transportsector of heeft u via uw leasebedrijf een tankpas, wees op uw hoede voor ‘skimming’ en waarschuw collega’s voor dit soort praktijken.

Heeft u informatie over de personen op de beelden, geeft het alstublieft door aan de politie. Dat mag als u dat liever doet ook anoniem.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer