Vos Logistics wil vooruit met HVO maar test ook met LBG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics wil vooruit met HVO maar test ook met LBG

Vos Logistics heeft afgelopen week een succesvolle test uitgevoerd met Liquified Biogas (LBG), de vrijwel CO2-neutrale variant van Liquified Natural Gas (LNG).

Dat schrijft Henk-Jan van der Molen van Vos Logistics op LinkedIn. Van der Molen schrijft dat alternatieve brandstoffen als HVO een goede stap zijn richting duurzaam transport en dat Vos Logistics HVO gebruikt waar men kan. Dat is echter een uitdaging omdat HVO (nog) maar beperkt verkrijgbaar is. Dat zorgt ervoor dat HVO niet de impact heeft op CO2-emissies die het in potentie zou kunnen hebben.

Henk-Jan van der Molen, Vos Logistics

Daarom blijft Vos Logistics ook bezig met LNG, en nu ook met de volgende stap in vloeibaar aardgas: LBG, vloeibaar gemaakt biogas. LNG is uiteindelijk nog steeds een fossiele brandstof, LBG wordt gemaakt van afvalresten en is zo goed als CO2-neutraal. Vos Logistics gaat volgens Van der Molen actief aan de slag waar het gaat om LBG en zal het toepassen in de vloot waar het kan. De eerste test in Zweden afgelopen week is in ieder geval succesvol verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer