Waterstoftankstations in Nieuwegein en Doetinchem • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Waterstoftankstations in Nieuwegein en Doetinchem

Hysolar en Greenpoint hebben afgelopen week in Nieuwegein een nieuw openbaar waterstof tankstation geopend. En in Doetinchem heeft Kuster Olie toestemming gekregen om haar tankstation uit te breiden met een waterstofinstallatie.

Hysolar werkt in Nieuwegein samen met Van Kessel en Scholt Energy. Bij het station kunnen personenauto’s, bussen en vrachtwagens tanken. De officiële openingshandeling van het tankstation zal na de zomer plaatsvinden.

De volgende stap is productie van groene waterstof, gepland voor realisatie in 2022. De groene waterstof geproduceerd met elektriciteit van het nabijgelegen zonnepark, dat een vermogen van 9 megawattpiek heeft. Een electrolyzer van 2MW produceert per jaar 250 ton waterstof in continu bedrijf, voldoende voor 1.000 personenauto’s of 50 OV-bussen. Met tubetrailers kan de groene waterstof ook vervoerd worden naar andere tankstations.

Tot die tijd wordt bij het tankstation waterstof met CO2-compensatie verkocht.

Kuster Olie in Doetinchem mag van het college B&W uitbreiden met een waterstofinstallatie. Hier kunnen straks tien waterstofbussen van Arriva terecht die vanuit Doetinchem vanaf eind dit jaar de weg op gaan, meldt de Stentor. Maar ook personenauto’s en vrachtwagens moeten bij Kuster kunnen tanken. Arriva wil eind dit jaar met waterstofbussen gaan rijden, dus dan moet de tankinstallatie klaar zijn. Het waterstof voor Kuster Olie wordt gevuld door een tankwagen en is afkomstig uit een chloorfabriek in België.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer