Ga naar hoofdinhoud

Chr. Vermeer houdt vast aan LNG

Chr. Vermeer Transport uit Tilburg was een van de eerste transportbedrijven die rondreed met een LNG-truck, en eigenaar Christiaan Vermeer is nog altijd gecharmeerd van het vloeibare gas. Hij schafte onlangs twee nieuwe Iveco’s NP400 aan. De vloot van Vermeer omvat nu zes LNG-trucks.

Duurzaam ondernemen is iets wat Christiaan Vermeer ambieert. ”Altijd gedaan ook! Ik weet nog dat ik naar mijn toen nog jonge kinderen keek en dacht; we moeten zuiniger zijn op onze planeet.” Hij  dook in de wereld van alternatieve brandstoffen en werd een pionier op dat gebied. “Wij waren destijds het eerste transportbedrijf in Nederland dat gebruik ging maken van vloeibaar Biogas. Ondanks de kinderziektes en de hobbels op de weg durfden we dat aan.” Toen de crisis voor de tweede keer toesloeg gingen de principes even in de koelkast. “Het bleek in de markt toch vooral te gaan om prijs vechten, rijden voor het laagste tarief, zo snel en goedkoop mogelijk Misschien waren we onze tijd té ver vooruit.”

Nu, anno 2019, merkt Vermeer dat de transportwereld klaar is voor duurzaam. “Grote opdrachtgevers willen niet anders, subsidieregelingen zijn gunstig en het aantal tankstations is enorm gegroeid.” Met Iveco was het contact nog altijd goed. “Wij hebben dezelfde ambitie. Met de aanschaf van twee nieuwe IVeco Stralis 400 LNG trucks en twee nieuwe Daily bestelwagens telt ons wagenpark nu negen Iveco’s waarvan zes LNG voertuigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer