100 Volvo's voor Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

100 Volvo’s voor Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam

Een jubileum voor Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam: het bedrijf uit Alphen aan den Rijn nam onlangs zijn honderdste Volvo-truck in gebruik. Met het oog op brandstofbesparing viel de keus op een Volvo FH I-Save 460 4×2-trekker met de zuinige Turbo Compound-motor. De levering kwam tot stand in samenwerking met Volvo Group Truck Center.

Blom & Zn. Zwammerdam is gespecialiseerd in koel- en vriestransport, distributie en kippertransport. De nieuwe Volvo FH-trekker wordt voornamelijk ingezet voor geconditioneerd transport in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De levering van de jubileumtruck was tegelijkertijd een primeur voor het bedrijf. Het is namelijk de eerste Volvo FH-trekker met de zuinige Turbo Compound-motor. “Een keuze voor brandstofefficiency”, zegt directeur-eigenaar John Blom. “We verwachten dat de Volvo FH met Turbo Compound-motor zo’n 10 procent zuiniger is dan zijn voorganger. Dat is financieel interessant en goed voor het milieu.”

Blom & Zn. Zwammerdam is een Volvo-bolwerk. Het bedrijf nam op 12 maart 1969 zijn eerste Volvo-truck in gebruik en rijdt al decennia uitsluitend met dit merk. Blom: “Het zijn betrouwbare trucks waar we zonder problemen 1,2 à 1,3 miljoen kilometer mee rijden. Daarnaast blinkt Volvo Trucks uit door de aandacht voor veiligheid: de veiligheidssystemen zijn onovertroffen.”

De goede relatie met Volvo Group Truck Center is voor Blom ook een belangrijke reden voor de langdurige samenwerking. “Het is een zeer betrouwbare partner waar je van op aan kunt. De accountmanager is echt een sparringpartner die met ons meedenkt. De levering van onze nieuwe Volvo FH is daar een goed voorbeeld van. Hij heeft ons uitgebreid voorgelicht en voorgerekend wat een Volvo FH I-Save ons oplevert. Op basis daarvan hebben we de keus gemaakt voor deze configuratie. Ook op andere vlakken worden we perfect geholpen. Onderhoud en keuringen doen we in principe zelf, maar voor de levering van onderdelen maken we gebruik van de parts service van Volvo Group Truck Center. En als onze monteurs een vraag hebben, kunnen ze bellen en worden ze geholpen.”

Het wagenpark van Transportbedrijf Blom & Zn. Zwammerdam B.V. bestaat nu uit 37 Volvo-trucks. “We hebben drie Volvo’s FM en 34 Volvo’s FH, zowel bakwagens als trekkers”, zegt Blom. “Onze nieuwe Volvo FH is voor ons de eerste van het nieuwe model. De truck ziet er super uit, echt een visitekaartje voor ons bedrijf. De chauffeur is er zeer blij mee. In de Globetrotter XL-cabine heeft hij veel ruimte en comfort, iets wat ik ook belangrijk vind omdat onze mensen twee à drie nachten per week overnachten in de cabine. Daarom kiezen we ook voor andere opties die bijdragen aan het comfort, zoals de standairco I-ParkCool waardoor chauffeurs ook op warme dagen comfortabel kunnen overnachten in de truck.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer