Ga naar hoofdinhoud

125e DAF J. Heebink is nieuwe XG+

Dubbel feest bij J. Heebink Logistic Services in Veenendaal: onlangs is de 125ste DAF afgeleverd én als eerste in de nieuwe huisstijl van het bedrijf. Het gaat om een fraaie New Generation DAF XG+. Van dit topmodel heeft Heebink er in totaal 15 besteld. De aflevering daarvan is in ‘vertrouwde’ handen van DAF dealer Bakker Bedrijfswagens, waarmee het Veenendaalse transportbedrijf een lange relatie heeft.

“Mijn vader is op 1 januari 1970 gestart met dit bedrijf”, vertelt Cees Heebink, “en na negen maanden had hij al zijn eerste DAF. Het merk is niet meer weg geweest. Het wagenpark bestaat nu uit 75 trucks, waarvan 80 procent van DAF. De XG+ is de 125ste DAF die we in de dik vijftig jaar van ons bestaan hebben aangeschaft en de 200ste truck. Een reden om ook gelijk onze nieuwe kleurstelling en huisstijl te presenteren op de XG+ en op de laatste XF die we eerder hadden ingezet.”

J. Heebink Logistic Services heeft al in een vroeg stadium kennis gemaakt met de nieuwe XG+. “We waren voor DAF een van de testrijdende bedrijven. Dus hebben we al vroeg ervaring opgedaan en daaruit blijkt dat het brandstofverbruik behoorlijk is verlaagd. De XG+ hadden we voor een zware oplegger met tientons laadklep. Toch lag het verbruik lager dan bij onze andere DAF XF Euro 6 trekkers in een lichtere combinatie. Dat zegt wel wat.”

Het Veenendaalse bedrijf is gespecialiseerd in transport van en naar Engeland en heeft eigen vestigingen in Manchester en Milton Keynes. Heebink: “De Brexit was een uitdagende periode. Toen er in het Verenigd Koninkrijk gestemd werd voor een Brexit, brak er een lange periode aan van voorbereidingen. Wij hebben toen besloten om de douane-afhandeling zowel in Nederland als in Engeland in eigen beheer te nemen en hiervoor een apart bedrijf op te richten om deze werkzaamheden te kunnen doen voor onze klanten. Doordat we de administratieve rompslomp uit handen namen van onze klanten, ging bij ons het werk goed door. Sterker nog, we hebben nieuwe klanten kunnen verwelkomen. Dus achteraf pakte die best wel spannende beslissing van toen goed uit.”

De vracht van en naar Engeland is heel divers. Het varieert van zwaar landbouwmateriaal tot aan voedingsmiddelen. Daarvoor wordt onder meer gereden met opleggers, tautliners, volumetrailers, LZV-trailers, trailers met koel- en vriesinstallaties en met dubbele laadvloer. Bakwagens maken ook deel uit van de vloot. Alleen bulktransport staat niet op de lijst. J. Heebink Logistic Services heeft 130 mensen in vaste dienst en nog eens 60 parttime-medewerkers. Heebink: “Het onderhoud aan de trucks doen we zelf. De ondersteuning en service van DAF is daarbij prima en dat blijkt wel uit de jarenlange relatie met dit merk en dealer Bakker Bedrijfswagens, voorheen Broekhuis.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer