15 + 2 nieuwe DAF’s voor Van den Broek Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

15 + 2 nieuwe DAF’s voor Van den Broek Logistics

Van den Broek Logistics in Helmond heeft opnieuw een serie DAF trekkers aangeschaft. Het gaat om een order van in totaal 17 trucks van de CF- en XF-serie. Binnen het wagenpark neemt DAF daarmee een leidende positie in. De order vloeit voort uit goede ervaringen met DAF en de organisatie. Het gunstige brandstofverbruik van DAF en service en support van de dealer zijn voor Van den Broek sterke pluspunten. DAF dealer Loven Trucks in Helmond levert de nieuwe trekkers. Het gaat om negen DAF’s CF 430, zes DAF’s XF 480 en in september dit jaar volgen nog twee DAF’s CF 430 met low deck-chassis.

“De nieuwe order is in de eerste plaats voortgekomen uit het feit dat wij ons wagenpark up to date willen houden’, aldus directeur Willie van den Broek. “De ervaringen met de enkele jaren geleden ingezette nieuwe DAF’s zijn goed. De trekkers passen ook bij onze werkzaamheden. Bovendien hebben we in de onderhandelingen goede afspraken kunnen maken met DAF en de lokale dealer Loven Trucks. Die zit bij ons in de straat, wat ook gemakkelijk is voor onderhoud en reparaties. Voor alle trekkers hebben we een onderhoudscontract afgesloten voor 8 jaar of 1 miljoen kilometer.”

Het wagenpark van Van den Broek Logistics bestaat nu uit 63 voertuigen. Door de jongste  order stijgt het aantal DAF’s naar 36. Het betreft deels vervanging en deels uitbreiding. Van den Broek: “We rijden nu alleen nog met trucks die voldoen aan de emissienorm Euro 6. Het brandstofverbruik van DAF is heel netjes. Gemiddeld zitten wij op 1 op 3,6 voor de werkzaamheden die wij ermee verrichten. Het transport doen we met name binnen Nederland, van en naar distributiecentra. De lading bestaat onder meer uit food-gerelateerde producten en gebruiksartikelen. Voor een deel gaat het om temperatuur gecontroleerd transport.”

De bestelde nieuwe DAF’s zijn allemaal voorzien van een voorloopas. “Om altijd goed uit te komen met de gewichtsverdeling, wat in distributiewerk een belangrijk punt van aandacht is. Ze zijn ook geschikt voor LZV-transport, waarmee ze veelzijdig inzetbaar zijn”, legt Van den Broek uit. De DAF CF-trekkers hebben allemaal een Space Cab en de XF-trekkers een Super Space Cab.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen stroomt door de aderen van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing BV. “We zijn een van de weinige bedrijven in de transportsector met een MVO-certificaat Prestatieladder Niveau 3. We proberen altijd mee te denken in milieubewuste oplossingen voor zowel onszelf als de klant. De keuze voor nieuw materieel draagt bij aan het verminderen van de uitstoot. Ook in het bedrijfspand gaan we hier bewust mee om. We hebben bijvoorbeeld ongeveer 1.500 zonnepanelen geïnstalleerd en er is overal LED-verlichting. Investeren in minder uitstoot is goed voor leefomgeving en bedrijfsvoering, win-win dus”, aldus Willie van den Broek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer