Ga naar hoofdinhoud

16 nieuwe Volvo’s FM voor Beko Groothandel

Dit jaar worden zestien nieuwe Volvo FM trucks geleverd aan Beko Groothandel, waarvan dertien Volvo FM 330pk 4×2 trekkers en drie Volvo FM bakwagens. Onlangs tekende het bedrijf de order voor deze vernieuwing van het wagenpark, met als nevendoel: duurzamer en stiller transport. De trucks worden geleverd door BAS Truck Center en ingezet voor de dagelijkse belevering van meer dan 2.000 klanten, voornamelijk bakkerijondernemingen in Nederland en België.

Beko Groothandel heeft bewust gekozen voor Volvo Trucks vanwege het brede dealernetwerk. De Volvo trucks, trailers en koelmotoren vallen in een nationaal dekkend reparatie- en onderhoudscontract. Met meer dan 45 Volvo Trucks after sales vestigingen in Nederland kan daarmee service en gepland onderhoud altijd dichtbij de verschillende vestigingsplaatsen van Beko Groothandel worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen de klanten van Beko Groothandel altijd zeker zijn van tijdige levering. Pieter Lemstra, directeur operations licht toe: “Wij beleveren onze klanten graag op het afgesproken tijdstip en natuurlijk het liefst zonder ongemakken. Het monitoren en analyseren van ons wagenpark draagt bij aan onze wens om problemen te voorkomen en onderhoud tijdig in te plannen. BAS Truck Center & Volvo hebben ons nooit teleurgesteld, dus was de keuze makkelijk!”

“Het is voor ons van belang dat producten op de juiste temperatuur bij onze klanten geleverd worden. Gekoelde, bevroren en droge producten dienen hun bestemming te bereiken op de gewenste temperaturen, zowel in koude winters als in warme zomers”, vertelt Pieter Lemstra. Daarom zijn de zestien nieuwe Volvo FM trucks voorzien van de opties Connected Service Planning en Real Time Monitoring. Met Connected Service Planning wordt de inzet van het voertuig op afstand uitgelezen, waardoor het onderhoud proactief afgestemd kan worden op het werkelijke gebruik. Met Real Time Monitoring worden kritieke componentgegevens van de trucks 24 uur per dag op afstand gemonitord en geanalyseerd. Hierdoor kan voorspeld worden wanneer er een probleem zal gaan optreden en kunnen preventieve maatregelen worden genomen. Beide opties dragen bij aan het minimaliseren van ongeplande stilstand en maximaliseren van de beschikbaarheid van de trucks.

Ter verduurzaming van het gekoelde transport, worden de nieuwe Volvo FM 330pk 4×2 trekkers in samenwerking met Carrier voorzien van een TRS ECO-Drive aandrijving via de truck-PTO. Hiermee wordt de Carrier unit met elektrische energie aangedreven welke is opgewekt door de Volvo FM. Daarmee wordt een maximale CO2 besparing op het koelsysteem gerealiseerd. “Op logistiek gebied streeft Beko continu naar verbeteringen die bijdragen aan de reductie van CO2 voor een beter milieu en een gezondere leefomgeving. De nieuwe Volvo’s gaan bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen”, vervolgt Lemstra. Een bijkomend voordeel van deze aandrijving is dat er minder fossiele brandstof wordt verbruikt voor het geconditioneerd vervoer ten opzichte van traditioneel diesel aangedreven koelmotoren.

Daarnaast heeft Beko Groothandel gekozen voor de ‘Silent’-uitvoering. Deze variant van de koelmotoren is extra stil, waardoor er bij verschillende loslocaties in stedelijke gebieden met zo min mogelijk geluid, gelost kan worden. “De productie van onze klanten gaat vaak in de nachturen van start. Dat betekent dat onze vrachtwagens vaak ’s-nachts of in de vroege ochtend al bij de eerste klanten zijn. Om omwonenden zo weinig mogelijk tot last te zijn is het belangrijk dat onze vrachtwagens stil en schoon zijn”, aldus Lemstra.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer