18 nieuwe Actrossen voor Van Rooijen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

18 nieuwe Actrossen voor Van Rooijen

Het 225 eenheden tellende wagenpark van Van Rooijen Logistiek is uitgebreid met 16 nieuwe Mercedes-Benz’ Actros. Eind 2017 en begin 2018 leverde Mercedes-Benz de eerste negen Actrossen aan het wagenpark. “’En nu, een aantal jaren later, zijn we trots op het feit dat daar nog 16 nieuwe Actrossen aan toegevoegd zijn’, vertelt Guido Theis, specialist connectiviteit bij Smeets Autogroep.

Logistiek dienstverlener Van Rooijen rijdt al met Mercedes-Benz trucks, maar heeft ook DAF en Scania in het wagenpark. Dat het bedrijf nu 15 nieuwe Mercedes-Benz Actrossen 1843 LS 4×2 met 430pk en één Mercedes-Benz Actros 2543 L ENA 6×2 aanschafte is een duidelijke keuze.

Waarom Iwan van de Geer, directeur van Van Rooijen, koos voor zo’n grote bestelling nieuwe Actrossen is volgens hem simpel. “We reden eerder voornamelijk DAF en Scania, maar hoorden van collega’s goede verhalen over de Actros. De verwachtingen waren dus behoorlijk hoog! Maar hieraan werd ruimschoots voldaan. Het complete plaatje klopt gewoon.”

Naast dat Van de Geer tevreden is met de nieuwste veiligheidssystemen in de trucks, zoals de MirrorCam en de Active Brake Assist 5, is hij in het bijzonder zeer tevreden over de nauwkeurige inzage in het brandstofverbruik met Fleetboard. Mercedes-Benz houdt dit per voertuig in de gaten en stuurt Van Rooijen wekelijks overzichtelijke rapportages. “En ja, Mercedes-Benz is momenteel het innovatiefste merk. Dit kunnen andere merken gewoon niet bieden. Daarom koos ik opnieuw voor Mercedes-Benz!”, aldus Van de Geer.

Volgens Theis kan het plaatje zo compleet als de klant zelf wil. “Op de Actros zijn de MirrorCam, Active Brake Assist 5 en Predictive Powertrain Control (PPC) – wat zorgt voor vijf procent lager brandstofverbruik – standaard geleverd. Maar het bedrijf koos ook voor automatische afstandsregeling en Active Drive Assist om de chauffeurs volledig te ondersteunen tijdens lange ritten. De wagens zijn hiermee voorzien van alle veiligheidssystemen die Van Rooijen wenst.”

Voor Van de Geer telde de brandstofbesparing en het kunnen monitoren ervan zwaar mee bij de keuze voor Mercedes-Benz. “Mede door de omvang van ons bedrijf hebben wij zelf in-house een garage en voeren ook het onderhoud zelf uit. Maar het brandstofverbruik per kilometer kunnen targetten met Fleetboard is óók een topservice. Deze tool houdt realtime de voertuigen in de gaten en bewaakt de netwerkstructuur van bestuurders, het wagenpark en opdrachten. Heel efficiënt!”

Theis: “Als extra service maakt Mercedes-Benz voor elke nieuwe truck apart een afleveringsafspraak waarin de chauffeur een minicursus krijgt. Ze weten dan meteen hoe alles werkt en aan welke knoppen ze kunnen draaien. En die helderheid is precies wat Van Rooijen nodig heeft!”

Van Rooijen Logistiek is een familiebedrijf dat is opgericht in 1947. Hun visie is om de beste kwaliteit te leveren en te streven naar een langdurige relatie met opdrachtgevers. Het onderscheidend vermogen is de persoonlijke aanpak waarin de eisen en wensen van opdrachtgevers voorop staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer