Ga naar hoofdinhoud

20 Actrossen met Mirror Cam voor Boekestijn

Boekestijn Transport Service uit Mill heeft het wagenpark uitgebreid met twintig exemplaren van de nieuwe Mercedes-Benz Actros. Het transportbedrijf meldt trots dat het gaat om exemplaren met de GigaSpace cabine, en aan die cabine hangen geen spiegels maar MirrorCams.

Sinds Boekestijn Transport Service in 1994 het wagenpark als een van de eerste van boordcomputers had voorzien, in 2012 met elektronische sloten op de trailers reed en als eerste in Nederland TSR-1 gecertificeerd was, staat het bedrijf naar eigen zeggen altijd vooraan als het gaat om innovatie in veiligheid en techniek. Om dit voort te zetten heeft Boekestijn Transport nu ook als een van de eerste transportbedrijven het wagenpark uitgebreid met 20 nieuwe Mercedes-Benz Actros GigaSpace zonder spiegels.

“Een van de vele voorbeelden dat we onze CO2 productie blijven reduceren is dat we vorig jaar meer dan 500 eco driving trainingen hebben verzorgd. Deze Actros is een mooie toevoeging aan onze zoektocht naar CO2 reductie”, aldus het bedrijf in een verklaring De aerodynamica van de Actros is verder verbeterd om het brandstofverbruik te verlagen. De nieuwe Mirror-Cam zorgt voor ongeveer 1,5 procent brandstofbesparing in vergelijking met spiegels.

De nieuwe trucks hebben geen buitenspiegels, maar zijn uitgerust met camera’s. In plaats van de spiegels zijn er in de cabine beeldschermen geplaatst die de spiegels vervangen. Door het meedraaien van de camera’s in de bochten is de dodehoek achter de spiegels verdwenen. Zo heeft de chauffeur altijd zicht op wat er rondom zijn truck en trailer gebeurt, wat weer zorgt voor een veiliger omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer