24 nieuwe Volvo’s FH 500pk voor Don Trucking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

24 nieuwe Volvo’s FH 500pk voor Don Trucking

Don Trucking heeft 24 nieuwe Volvo’s FH besteld voor het transport van containers van de haven van Rotterdam naar de rest van Europa.

De bestelling verliep soepel, de vrachtauto’s werden geleverd aan dealer Paashuis en waren na opbouw klaar voor levering. Klaar voor levering op het moment dat de oorlog in Oekraïne uitbrak. Als Pools-Nederlands bedrijf met een hoog aantal Oekraïense chauffeurs kwam dat hard aan voor Don Trucking.

Don-Trucking heeft jarenlange ervaring als transportbedrijf en voorziet haar klanten van mankracht en vrachtwagens. Daarbij houden zij rekening met efficiëntie door geavanceerde routeplanning systemen te gebruiken.

Don-Trucking is een Pools bedrijf met Nederlandse roots. Een bedrijf dat blijft groeien, maar in de kern een familiebedrijf is en zal zijn. De waarden innovatief, flexibel, zorgzaam en duurzaamheid hebben zij hoog in het vaandel. Dat blijkt ook wel uit de groene initiatieven die zij ondersteunen, de familietradities en de diversiteit onder de chauffeurs en kantoormedewerkers.

Don-Trucking biedt een vloot met lage uitstoot die bestaat uit LNG-aangedreven vrachtwagens en dieseltrucks. Deze voldoen stuk voor stuk aan de EURO 6-norm. Daarom heeft Don-Trucking ook bij deze levering voor Volvo Fuel Hero’s gekozen. Deze trucks combineren de nieuwe D13-motor met verbeterde brandstofbesparende functies. Daardoor worden brandstofkosten met maximaal 7% verlaagd, zonder dat de rij-eigenschappen verminderen.

Daarnaast koos Don-Trucking voor een Driver-pakket en Long Haul Fuel-pakket met onder meer I-see en I-cruise fleet software voor extra brandstofefficiëntie. De Globetrotter XL-cabine is uitgevoerd door Dekalu in de Don-Trucking huisstijl.

Bij Don-Trucking werken veel buitenlandse chauffeurs, zo ook veel afkomstig uit Oekraïne. Toen de oorlog uitbrak, hebben zo’n 50 Oekraïense vrachtwagenchauffeurs zich bij het Oekraïense leger aangesloten om hun land te verdedigen of familie in veiligheid te brengen. Dat en alle gevolgen van dien was natuurlijk een flinke klap voor Don-Trucking

Don Trucking zal nu gefaseerd de trucks afnemen, tot eind april de volledige 24 trucks afgeleverd zijn. Een paar dagen terug kon Paashuis al een klein aantal van de trucks leveren aan directeur Don de Jong.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer