250 LAG bulkopleggers bij H.Essers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

250 LAG bulkopleggers bij H.Essers

H.Essers gaat wederom in zee met LAG Trailers. De Belgische vervoerder breidt zijn imposante wagenpark verder uit met een nieuwe serie bulkwagens. In 5 jaar tijd was deze samenwerking goed voor bijna 250 voertuigen.

Beide Belgisch-Limburgse bedrijven werken al meerdere decennia samen en er lijkt geen einde aan te komen. Sinds 2015 vonden er net geen 250 LAG-voertuigen hun weg naar Genk, waaronder een hele serie bulkvoertuigen. Van het meest recente type bulkopleggers belandden er al 79 bij H.Essers.

De jongste serie LAG bulkopleggers voor H.Essers maakt gebruik van enkele specifieke aanpassingen voor de transporteur. Om het samenklitten van de vervoerde producten te vermijden, koppelt LAG de bypass-slang aan de drukaflaat van de bulkoplegger. Dit verlaagt de temperatuur in de tank aanzienlijk en beperkt voorgenoemd risico.

Alle bulkopleggers zijn voorzien van een manueel bediend kipventiel met afstandsbediening. De constructeur rustte alle voertuigen ook uit met een slangbreukbeveiliging.

H.Essers’ uitbreidingen op het standaardtype zorgen ervoor dat de opleggers onafhankelijk van de trekker kunnen functioneren terwijl ze de gevaren voor goederen en voertuig verminderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer