Ga naar hoofdinhoud

30 Krone wissellaadbakken voor Jan Krediet

Internationaal meubelvervoerder Jan Krediet uit Steenwijk heeft recent een serie van 30 Krone wissellaadbakken in gebruik genomen. Deze order volgde op een eerdere order van 20 stuks. Bijzonder is dat de afzetbakken die Jan Krediet gebruik voorzien zijn van een typisch Nederlands lat- om lat zijwand afwerking, een optie die Krone af fabriek ook heeft maar niet in de specifieke vorm zoals Jan Krediet dat gebruikt. Zodoende is een samenwerking ontstaan waarbij Krone de wissellaadbak levert en Carrosserie Yntema deze voorziet van een maatwerk afwerking. 

Krone is de grootste producent van wissellaadbakken in Europa. De gestandaardiseerde BDF laadbakken worden gebouwd in verschillende uitvoeringen en lengtes, en onder meer met zijdeuren. Krone heeft de serieproductie van deze laadbakken tot een kunst verheven en er wordt veel aandacht besteed aan de afwerking en de conservering. Zo worden de bakken bij Krone gestraald, ondergedompeld in zink-fosfaat en daarna in een KTL coating. De afwerklaag bestaat uit poedercoating. Dit alles zorgt voor een jarenlang representatief uiterlijk in vrijwel iedere gewenste kleur. In het geval van Jan Krediet werden de bakken in de bekende rode kleur afgeleverd, en zelfs af- fabriek van reclame voorzien. De internationaal actieve meubelvervoerder deed eerder al goede ervaringen op met een order van 20 afzetbakken waarna deze order voor 30 stuks volgde.

In het meubelvervoer, maar ook bij verhuizingen is in ons land een lat- om lat wandafwerking gebruikelijk. Arian Hosman, wagenparkbeheerder van Jan Krediet: “Met dat systeem kunnen we overal lading vastzetten. Bovendien maken wij al jaren gebruik van een systeem waarbij we met steunen tussen de latten extra laadvloeren kunnen aanbrengen op iedere gewenste hoogte. Dat werkt met uitschuifbare draagstangen die tussen het latwerk in de carrosserie haken, met uitneembare panelen als tweede laadvloer. Ook deze constructie wordt door Yntema geleverd. Wij kunnen niet zonder dit systeem en door deze mooie samenwerking tussen Krone en Yntema hebben wij de optimale oplossing voor ons werk.” De in serie en verregaand geautomatiseerd geproduceerde wissellaadbakken worden hierdoor voorzien van handwerk bij de lokale carrosseriebouwer. Hosman: “Voor ons is het een ideale oplossing, want Carrosseriebouw Yntema verzorgt ook al jaren de opbouw van onze motorwagens met het afzetsysteem, de laadklep en dergelijke.”

Door de samenwerking tussen Yntema en Krone ontstond de voor Jan Krediet ideale wissellaadbak. Overigens zijn de wissellaadbakken niet de enige Krone producten in het wagenpark van Jan Krediet. Krone leverde ook een serie aanhangwagens voor wissellaadbakken en twee-assige gestuurde meubelopleggers. De Krone producten werden geleverd door Krone Trailer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer