AB Texel Group breidt dienstverlening in stuk- en zakgoed uit met nieuwe meeneemheftrucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

AB Texel Group breidt dienstverlening in stuk- en zakgoed uit met nieuwe meeneemheftrucks

Logistiek dienstverlener AB Texel Group neemt twee nieuwe meeneemheftrucks in gebruik. De onderneming breidt de vloot schuifzeiltrailers met kooiapen verder uit om klanten met stuk- en/of zakgoed een nog betere dienstverlening en meer maatwerk te kunnen bieden. 

De nieuwe meeneemheftrucks van AB Texel Group zijn Terberg Kinglifters. Met dit efficiënte en compacte materieel, in combinatie met een serie nieuwe schuifzeiltrailers, breidt de onderneming de dienstverlening aan klanten in het stuk- en/of zakgoed verder uit. 

De Terberg Kinglifters zijn uitgerust met 4-wegbesturing. Dit stelt de AB-chauffeur in staat om de schuifzeiltrailer ook op smalle wegen te lossen. Daarnaast is AB Texel Group met de  meeneemheftrucks niet afhankelijk van materieel op loslocaties: de chauffeur heeft altijd zijn eigen heftruck bij zich.

De uitbreiding van de vloot schuifzeiltrailers en meeneemheftrucks past in de strategie  van AB Texel Group om klanten in de agri- en foodsector complete oplossingen te bieden voor al hun logistieke vraagstukken. Ontzorging in alle aspecten van het logistieke proces is de basis van de dienstverlening. Van de aanvoer van bulkproducten naar de verwerker tot de aflevering van gebruiksklare producten, zowel in bulk als zak- of stukgoed.

Dennis Wetenkamp

AB Texel Group vervoert met name agrarische producten, veevoer, meel, gekoelde foodproducten en vloeibare zuivel. De onderneming heeft niet alleen een grote vloot voor bulktransport. Met meer dan 150 schuifzeiltrailers en enkele tientallen meeneemheftrucks heeft ook de vloot voor stuk- en zakgoed een substantiële omvang. Later dit jaar gaat er een serie nieuwe schuifzeiltrailers de weg op. Naast logistiek biedt AB Texel Group ook warehousing en crossdock mogelijkheden.

De werkwijze van AB Texel Group onderscheidt zich door een lokale aanpak en grote betrokkenheid, met oog voor efficiency en flexibiliteit. De dienstverlening bestaat onder andere uit het samen met de klant optimaliseren en integreren van logistieke processen.

Dennis Wetenkamp, CEO van AB Texel Group: “Wij ontzorgen onze klanten graag in alle onderdelen van het logistieke proces. Onze maatwerk dashboards geven daarbij direct inzicht. Met bijna 100 jaar aan kennis en ervaring gaan wij geen enkele logistieke uitdaging uit de weg.”

Het dichte netwerk van AB Texel Group in West-Europa biedt volop mogelijkheden om flexibel en snel in te spelen op wensen en opdrachten van zowel nieuwe als bestaande klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer