Actros meest gewilde occasion van Nederland • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Actros meest gewilde occasion van Nederland

Tradus.com, de wereldwijde marktplaats voor gebruikte bedrijfswagens en machines, heeft onderzocht welke gebruikte transportvoertuigen op dit moment bijzonder gewild zijn in Nederland. Hiervoor werden het zoekgedrag, de bekeken advertenties en contactopnames met verkopers op het platform geanalyseerd. Momenteel worden bijna 30.000 gebruikte transportvoertuigen op de online marktplaats aangeboden, van vrachtwagens en kleine bestelwagens tot autobussen.

Afgelopen jaar stond Mercedes-Benz met de Sprinter bovenaan in de top 3 van de populairste transportvoertuigen op het platform, gevolgd door de Ford Transit en de Iveco Daily. Ook dit jaar is het merk met de ster weer toonaangevend op de marktplaats voor gebruikte voertuigen, maar dit jaar zijn echter zware bedrijfsauto’s het meest gevraagd.

 Het meest gewilde transportvoertuig op het platform is momenteel de Mercedes-Benz Actros met een toegestaan totaalgewicht van 18 tot 41 ton. Afgelopen jaar stond deze nog op de 4e plaats. Een internationale jury van vakjournalisten heeft de op de IAA Nutzfahrzeuge 1996 gepresenteerde Mercedes-Benz Actros meerdere keren tot ‘Truck of the Year’ uitgeroepen.

Op de 2e plaats staat de in 1998 op de markt gebrachte, lichtere serie Mercedes-Benz Atego (6,5 – 18 t), die inmiddels ook verkrijgbaar is met een hybride aandrijving.

Vlak daarachter op de 3e plaats staat de eveneens zeer gewilde Scania uit de R-serie. Met 184 tot 537 kW vermogen behoort deze tot de zware transportmachines en zit in een soortgelijke gewichtsklasse als de Mercedes-Benz Actros.

De momenteel meest gewilde transportvoertuigen:

  1.                Mercedes-Benz Actros
  2.                Mercedes-Benz Atego
  3.                Scania R-serie

 “Terwijl er vorig jaar op Tradus een sterke vraag was naar bestelwagens en lichte vrachtwagens, zijn nu zware trucks het meest in trek. Interessant is dat de tweedehandsmarkt niet de trend van de nieuwe wagens volgt, want het Duitse Verband der Automobilindustrie heeft onlangs aangegeven dat de pandemie vooral een negatieve impact heeft op de markt voor zware bedrijfswagens van meer dan zes ton. Dit was echter alleen gebaseerd op nieuwe registraties. Op de tweedehandsmarkt zien wij deze ontwikkeling niet terug. Bij zwarte transportvoertuigen is eerder sprake van een opleving. Dit wordt mogelijk veroorzaakt doordat transportbedrijven zich momenteel richten op nieuwere gebruikte wagens”, aldus Nadja Sörger, general manager van Tradus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer