Alimerka heeft MAN eTGM met elektrische Frigoblock koelunit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Alimerka heeft MAN eTGM met elektrische Frigoblock koelunit

Frigoblock werkt samen met de Spaanse supermarktketen Alimerka SA bekend, resulterend in de eerste volledig elektrische gekoelde vrachtwagen in Spanje. Alimerka schat dat de nieuwe elektrische MAN eTGM-truck met Frigoblocks omvormeraangedreven FK25i-koelunit hen 60 ton aan CO2  per jaar zal besparen in vergelijking met traditionele dieselvoertuigen met een jaarkilometrage van 60.000 km. De geluidsarme elektrische gekoelde vrachtwagen is een optimale oplossing voor de stedelijke activiteiten van Alimerka, waardoor ze emissievrij kunnen leveren buiten de spitsuren en ’s nachts.

“Duurzaamheid is een prioriteit voor Alimerka, en wordt gezien in onze inspanningen om te evolueren naar een emissievrije distributie en logistiek”, zegt Pelayo Alonso Naves, wagenpark- en onderhoudsmanager bij Alimerka. “Het gebruik van de eerste elektrische gekoelde vrachtwagen in Spanje is een volgende stap in onze inspanningen voor groene stadsleveringen na de omschakeling naar elektrische bestelwagens en LNG-aangedreven vrachtwagens. We zijn dankbaar voor de expertise en ondersteuning van Frigoblock. Hun technologie helpt ons dit mogelijk te maken.”

“Bij Frigoblock zijn we toegewijd aan duurzame innovatie. We gebruiken onze expertise op het gebied van elektrische transportkoeling om onze klanten te ondersteunen bij hun streven naar een groenere en efficiëntere bedrijfsvoering”, zegt Francisco Cambra, salesmanager voor Spanje en Portugal bij Thermo King en Frigoblock. “Het zien van de Frigoblock-technologie waarmee Alimerka de eerste elektrische gekoelde vrachtwagen in Spanje kan bedienen, is een belangrijke prestatie voor ons. Dit project markeert een belangrijke stap in de elektrificatie van transport en in de richting van emissievrije stedelijke distributie in Spanje.”

“De combinatie van de MAN eTGM-truck en Frigoblocks FK25i draagt aanzienlijk bij aan een efficiënt leveringsmodel. De mogelijkheid om op elk moment van de dag of nacht de lage-emissiezones te betreden, wanneer het verkeer minder is en het parkeren gemakkelijker is, stelt ons in staat om tijd te besparen, de stiptheid en de bedrijfstijd te verhogen”, vervolgt Pelayo Alonso Naves.

De Frigoblock-koelwagen MAN eTGM-vrachtwagen van Almerika heeft een autonomie van 180 kilometer. Hierdoor kan het een volledige werkdag rijden op ‘last-mile’-routes in de stedelijke gebieden van Oviedo, Gijón en Avilés. De oplaadtijd van het voertuig ligt tussen de 1 en 1,5 uur en wordt uitgevoerd met behulp van snellaadladers die zich in het Alimerka Logistics Center bevinden. Een deel van de energie komt van de installatie van meer dan 7.500 fotovoltaïsche panelen – de grootste installatie van zonnepanelen in de Asturië-regio.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer