Astrata werkt samen met Dreyer+Timm • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Astrata werkt samen met Dreyer+Timm

Astrata Europe heeft een partnerovereenkomst ondertekend met Dreyer+Timm, een van de toonaangevende trailer en reefer monitoring oplossingen in Europa. Dankzij de integratie van de gegevens van de Scombox trailer telematicaoplossing binnen de FleetVisor portal van Astrata, bieden beide bedrijven hun klanten een allesomvattende oplossing voor de volledige controle van de lading (droog of gekoeld).

DT scombox_Funkwellen_2013De nieuwe trailer monitoring oplossing, beschikbaar via Dreyer+Timm, is ontworpen om te werken in veeleisende omstandigheden van transport en logistieke sector. De robuuste hardware is geschikt voor mobiel gebruik en bewezen in zware omgevingscondities. Het biedt real-time nauwkeurige gegevens aan die van cruciaal belang zijn voor de monitoring van lading.

De nieuwe trailer en reefer monitoring service van Dreyer+Timm, geeft transportbedrijven de volledige controle over alle activa van de vloot (rechtstreeks van de back office). De oplossing zorgt ervoor dat alle lading veilig is en vervoerd wordt in overeenstemming met de vereiste kwaliteitsnormen. Dankzij de nieuwe oplossing is de transporteur in staat om de precieze locatie van de trailers en vervoerde lading te controleren, zonder tussenkomst van de chauffeur en of de aanhangwagen gekoppeld is aan een vrachtwagen. Niet alleen ondersteunt de oplossing, het trailer en reefer gebruik door het lokaliseren van misplaatste trailers en reefers (zelfs wanneer de aanhangwagen wordt getrokken door een onderaannemer), maar ook ondersteunt de oplossing preventie van aanhangwagen- en ladingdiefstal.

TrailerOnMapEen ander groot voordeel van de toepassing van deze trailer en reefer oplossing is de nauwkeurige real-time monitoring van de ladingtemperatuur en de koppelingen met elke reefer-eenheid of temperatuur datalogger (DataCOLD, iBox, Euroscan, Transcan) of met externe draadloze sensoren (EN12830 norm). Het systeem zorgt voor de kwaliteit van de vervoerde lading door nauwkeurige real-time bewaking van de temperatuur tijdens de gehele reis. In geval van een afwijking van de acceptabele waarden kan het transportbedrijf direct reageren. Daardoor is het ook mogelijk om geschillen met klanten omtrent schade te vermijden – de service identificeer precies waar en wanneer de temperatuur problemen plaats vonden (op basis van objectieve informatie). De rapportering rond temperatuur toezicht is volledig geautomatiseerd, waardoor papieren rapporten zijn geëlimineerd. Dat maakt het eenvoudiger en nauwkeuriger om de kwaliteit van het vervoer te beheren. Dankzij deze oplossing zijn de transportbedrijven in staat om hun klantenservice te verhogen, vooral in geval van temperatuurgevoelige transporten TrailerStatus6zoals in voedsel- of farmaceutische sector.

Daarnaast biedt de scombox oplossing meer optionele functies aan om lading veiligheid te verbeteren, zoals: automatische truck / trailer identificatie, deur-sensoren of aansluiting op het EBS systeem.

De nieuwe partnerschap tussen Astrata en Dreyer+Timm breidt het portfolio van de producten en diensten van beide bedrijven uit. Het brengt ook nieuwe voordelen en toegevoegde waarde aan hun klanten, dankzij de gecombineerde telematica-oplossingen voor zowel tractor, bestuurder, aanhangwagen en de lading.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer