Ga naar hoofdinhoud

Axell Logistics kiest voor DAF’s XF

Logistiek dienstverlener Axell Logistics uit Diessen wil graag haar wagenpark verduurzamen en kiest daarbij voor de nieuwe DAF XF. De eerste DAF XF trekkers worden begin Q2-2023 afgeleverd. Dealer Truckland heeft Axell uitgebreid geadviseerd in het aankoopproces. De trucks worden voor een maximale beschikbaarheid gecombineerd met een reparatie- en onderhoudscontract, alles uitgevoerd door Truckland Tilburg.

Voor een logistiek dienstverlener is uitstoot een belangrijk duurzaamheidsthema. “We rijden met schone en zuinige Euro 6 trucks waardoor onze vrachtwagens aanzienlijk minder stikstof en fijnstof uitstoten. We plannen onze ritten efficiënt in, zodat we met zo min mogelijk kilometers maximaal resultaat kunnen halen. Verduurzamen is een doorlopend proces en kan altijd beter. Daarom onderzoeken we steeds hoe we met nieuwe technieken onze voetafdruk verder kunnen verkleinen. Een logische volgende stap is daarom het verder verduurzamen van ons wagenpark. We hebben gekozen voor de nieuwe generatie DAF trucks om ons verbruik met minimaal 10 procent verder te verlagen. Daarnaast onderzoeken we een volgende stap naar elektrificering van een deel van ons wagenpark, bij voorkeur geladen met de opwekking vanuit onze eigen zonnepanelen”, legt, Lennard van de Winkel, Managing Director van Axell Logistics, uit.

Familiebedrijf Axell Logistics vindt zijn oorsprong in het Brabantse Diessen. Het begon allemaal in 1933 onder de naam ‘Timmermans Transport & Logistiek’. Inmiddels is Axell Logistics uitgegroeid tot een internationaal bedrijf in transport en warehousing, met locaties in Diessen, Etten-Leur en vijf vestigingen in Polen. In de opgeteld 150.000 m2 aan magazijnruimte in zowel Nederland als Polen, biedt zij uiteenlopende logistieke activiteiten voor diverse vooraanstaande klanten. Dagelijks rijden er in Nederland en Polen 125 vrachtwagens van Axell Logistics op de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer