Ga naar hoofdinhoud

BAS Rent neemt emissievrije koeltrailers in gebruik

BAS Rent heeft onlangs de eerste nieuwe emissievrije koeltrailers in gebruik genomen. Dit vol-elektrische koeltrailer concept verbruikt geen diesel, is stil en vrij van CO2 uitstoot.

De ‘eCOOL zero emissions’ trailer is een koeltrailer die zijn energie haalt uit het opwekken van stroom uit een speciale energie-as. Wanneer de trailer vertraagt, wordt er energie opgewekt door de as, welke vervolgens opgeslagen wordt in het accupakket. Deze energie dient als aandrijving van de koelunit om te koelen of te verwarmen. Het batterijconcept kan uiteraard ook met een stekker worden bijgeladen. De trailer functioneert volledig autonoom, heeft een stille koelmotor (volgens ‘Piek’ norm), verbruikt geen diesel en is daarmee volledig emissievrij.

Jos Huuskes: “De transportsector beweegt van fossiele brandstof naar schone, duurzame energie. Uitgangspunt is een volledige overgang naar emissievrij vrachtvervoer. Als aanbieder van transportmaterieel op basis van full-service gebruikerschap nemen wij graag het voortouw in deze transitie. Wij ontzorgen onze klanten met een allesomvattende service, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteit.”

De emissievrije trailers zijn altijd en overal online te volgen, met real-time weergave van voertuigpositie, accustatus en temperatuur. Naast de standaard uitvoering met één temperatuurzone behoren ook multitemp trailers (voor het gecombineerd vervoeren van lading met verschillende temperaturen) tot de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer