Bedrijfswagens gaan steeds meer rijden in NL • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bedrijfswagens gaan steeds meer rijden in NL

De afgelopen 5 jaar nam de op Nederlandse wegen afgelegde afstand het sterkst toe bij bestelauto’s en zware vrachtvoertuigen (vrachtauto’s en trekkers voor oplegger): bestelauto’s legden in 2019 ongeveer 18,7 miljard kilometer af (14,7 procent meer dan in 2014), zware vrachtvoertuigen reden 7,5 miljard kilometer (12,6 procent meer dan 5 jaar eerder). Het aantal kilometers afgelegd door personenauto’s nam met 6,3 procent toe vergeleken met 5 jaar geleden. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS.

In 2019 legden personenauto’s, bestelauto’s, zware vrachtvoertuigen, speciale voertuigen en bussen in totaal 137,5 miljard kilometer af op de Nederlandse wegen. Dat is nauwelijks meer dan in 2018. In de jaren ervoor steeg het aantal afgelegde kilometers in Nederland sterker. Er werden 7,7 procent meer kilometers gereden dan 5 jaar geleden. Het gaat hierbij om de afgelegde afstand van Nederlandse en buitenlandse voertuigen.

Van alle kilometers die in 2019 op Nederlands grondgebied werden gereden werd 5 procent (7,2 miljard kilometer) afgelegd door buitenlandse voertuigen. Dit aandeel is in de afgelopen 5 jaar gelijk gebleven. Bij bussen is het aandeel kilometers gereden door buitenlandse voertuigen in Nederland is met 3 procent het laagst, en bij speciale voertuigen met 18 procent het hoogst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer