Beurskens kiest voor twee nieuwe Iveco’s op LNG • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Beurskens kiest voor twee nieuwe Iveco’s op LNG

Beurskens Allround Cargo heeft onlangs twee nieuwe Iveco S-Way NP’s in gebruik genomen. Een jaar na de komst van de eerste LNG-trucks zet het bedrijf uit Tegelen de vergroening van haar wagenpark kracht bij door de komst van twee Iveco’s S-Way op LNG.

Als duizendpoot is Beurskens een allround transportbedrijf dat 24-uurs service biedt aan klanten uit Nederland, België en het Ruhrgebied. De Iveco’s S-Way NP met 460 pk gaan voornamelijk ritten rijden op en neer naar Zwitserland. Hierdoor maakt het optimaal gebruik van het Maut-voordeel en de stimuleringsregeling voor LNG. Financieel levert dit in Nederland een compensatie op van 18,7 eurocent per kilogram LNG. In Duitsland scheelt dit tevens tot 18,7 eurocent per kilometer, waardoor Beurskens Allround Cargo haar business case voor de aanschaf van twee Iveco’s S-Way eenvoudig rond kon maken.

Beurskens Allround Cargo wil met de Iveco’s S-Way NP zo’n 20 procent CO² reduceren. Daarnaast zijn de nieuwe LNG-trucks Piek gecertificeerd, omdat deze een maximale geluidsemissie hebben van nog geen 71 dB(A) in de Silent-modus. Hierdoor kunnen de chauffeurs op iedere gewenste bestemming laden en lossen.

Mede door de goede samenwerking tussen Jack Beurskens (Beurskens Allround Cargo), Bert Mingels (Sales Area Manager Iveco NLS) en Wim Bisschop (Verkoper bij Charles Feijts Bedrijfswagens) gaat Beurskens Allround Cargo meer groene kilometers maken op de internationale wegen. Bovendien is Jack Beurskens zeer te spreken over het lage brandstofverbruik bij de Iveco’s en de goede service vanuit Iveco NLS en Charles Feijts Bedrijfswagens.

De twee Iveco’s S-Way zijn gehuld in de nieuwe huisstijl van Beurskens Allround Cargo. Het bedrijf heeft gekozen voor een nieuwe belettering en belijning bij deze trucks, waardoor het groene karakter van de trucks nog sterker te zien is. De Iveco’s S-Wayzijn volledig uitgedost met een lichtbak, verstralers in de gespoten zonneklep en vijf toplichtjes op het dak. Daarnaast zijn de nieuwe trucks uitgerust met onder andere Hi-Cruise Predictive Shifting. Met behulp van GPS schakelt het voertuig proactief op basis van geografische informatie. Hierdoor rijdt deze altijd in de meest optimale versnelling en kan het brandstofverbruik, met name in heuvel- en bergachtig gebied, met 4,5 procent gereduceerd worden. Bovendien heeft Beurskens Allround Cargo gekozen voor full-LED koplampen, mistlampen met hoekverlichting en een luchthoorn die is geïntegreerd achter de grill. De punt op de i is gezet door de grill en de spiegels in kleur mee te spuiten, waardoor de Iveco’s S-Way een indrukwekkend uiterlijk hebben.

Als ervaringsdeskundige bij Beurskens Allround Cargo vertelt Peter Cruisbergh enthousiast over de twee aanwinsten van zijn werkgever. “We beschikken over een nóg breder zichtveld en de Iveco S-Way is nog stiller dan de Stralis. De S-Way’s zijn échte blikvangers op de weg.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer