Carrier monteert Vector eCool standaard op THT New Cool • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Carrier monteert Vector eCool standaard op THT New Cool

THT New Cool is het eerste verhuurbedrijf in Europa dat klanten voorziet van opleggers met de nieuwe Carrier Transicold Vector eCool – het eerste volledig autonome, volledig elektrische koelsysteem voor trailers dat in serieproductie zal worden gemaakt.

De twee bedrijven hebben hun krachten gebundeld om het product te ontwikkelen, dat wordt aangekondigd als een ‘game-changer’ voor de industrie en een belangrijke stap voorwaarts betekent in de duurzaamheid van de keten van koelproducten.

Het Vector eCool-project begon in 2010, waarbij verschillende bedrijven samenwerkten aan de ontwikkeling van een nieuwe autonome traileroplossing, waaronder TRS Transportkoeling – dat later een Carrier Transicold-bedrijf zou worden – en THT New Cool, een Nederlands verhuurbedrijf met haar focus op volledig elektrische reefers.

“Als het om innovatie gaat, is ons uiteindelijke doel om oplossingen te ontwikkelen die er toe doen voor mens en planeet; een waarde die we zeker delen met THT New Cool”, zegt Victor Calvo, president van Carrier Transicold International Truck & Trailer. “Ik bedank THT New Cool voor haar bijdrage aan dit baanbrekende project. Het bedrijf heeft hard met ons gewerkt om de Vector eCool werkelijkheid te laten worden en zorgt er nu voor dat onze gemeenschappelijke klanten vandaag kunnen profiteren van deze nieuwe technologie.”

Vanwege haar focus op het ontwikkelen van koeltrailers uitgerust met geavanceerde elektrische systemen, was THT New Cool ideaal gepositioneerd om een belangrijke rol te spelen in het project. Trailers uitgerust met Vector eCool-koelunits zijn nu op huurbasis beschikbaar via THT New Cool.  Ook kunnen de koelunits bij Carrier Transicold worden gekocht.

“Bij THT New Cool zetten we ons al 15 jaar in om duurzame transportoplossingen te ontwikkelen, met name door manieren te vinden om de uitstoot van koeltrailers te minimaliseren”, aldus Twan Heetkamp, directeur van THT New Cool. “We hebben altijd geloofd in elektrische energiebronnen en zijn zeer verheugd dat onze samenwerking met Carrier Transicold ertoe heeft geleid dat we onze klanten een echt emissievrije koeltrailer kunnen bieden.”

Meer dan 50 opleggers uitgerust met Vector eCool-units namen deel aan uitgebreide tests voordat de nieuwe technologie in serieproductie zouden gaan, wat duizenden test-uren opleverde van klantentoepassingen met single- of multi-temperaturen. Geschikt voor gebruik met de motorloze versies van Carrier Transicold’s Vector HE 19 en Vector 1550 E, combineert de Vector eCool de volledig elektrische E-Drive technologie van het bedrijf met een nieuw geavanceerd energieterugwinnings- en opslagsysteem. Deze zet kinetische energie – die wordt opgewekt door de trailer – om in elektriciteit, die vervolgens wordt opgeslagen in een accupakket om de koeleenheid van stroom te voorzien. Door deze kringloop ontstaat een volledig autonoom systeem dat geen directe uitstoot van kooldioxide (CO2) of fijnstof produceert.

De Vector eCool is ook PIEK-gecertificeerd, wat betekent dat bij gebruik van de Vector HE 19 en Vector 1550 E met de City-versies het geluid tijdens gebruik van het systeem lager is dan 60 dB (A). Gecombineerd met zijn emissieprestatie, biedt de Vector eCool de ultieme oplossing voor de steeds strengere binnenstedelijke en stedelijke voorschriften.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer