Ceva wil naar 1450 elektrische bedrijfswagens in 2025 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ceva wil naar 1450 elektrische bedrijfswagens in 2025

Logistiek dienstverlener Ceva Logistics wil de komende drie jaar haar wagenpark verrijken met 1450 elektrische bedrijfswagens. Met de transitie kan Ceva jaarlijks naar schatting 67.000 ton CO2-uitstoot besparen. In 2050 wil Ceva helemaal CO2-neutraal opereren. Dat heeft Ceva bekend gemaakt op de vakbeurs Transport Logistic in München.

Ceva zet in op een emissievrije vloot van 1000 bestelauto’s, 300 bakwagens en 150 trekkers. De CO2-besparing van 67.000 ton per jaar komt volgens de logistiek dienstverlener overeen met 30.000 retourritten met een dieselvrachtwagen tussen Parijs en München.

De grote duurzaamheidsverbintenis omvat 1.000 bestelwagens, 300 straight trucks en 150 trekkers die worden ingezet voor CEVA’s dedicated vloot, LTL en last mile pick and delivery operaties – maar ook voor speciale projecten zoals het onlangs gelanceerde European Clean Transport Network. De uitgebreide EV-vloot zou de CO2-uitstoot van het bedrijf verminderen met een geschatte 67.000 ton per jaar – het equivalent van 30.000 retourritten met een vrachtwagen tussen Parijs en München.

Ceva betrekt ook charters en verladers bij haar vergroeningsstrategie. De logistiek dienstverlener wil de gecertificeerde CO2-besparingen aan hen verkopen om de investering in het EV-wagenpark verder te ondersteunen.

Jaren geleden heeft Ceva al besloten om haar wagenpark te vergroenen. Zo zette het al meer dan 200 elektrische bestelauto’s en 20 EV-trucks in via dochteronderneming Colis Privé.  Ook zet Ceva sinds eind 2021 zeven JAC iEV1200T elektrische bakwagens in zijn Ground-vloot in Brazilië. Ceva breidt zijn EV-vloot in Thailand ook uit om sportartikelenverkoper Decathlon te ondersteunen. De twee bedrijven werken sinds 2021 samen in Thailand voor landelijke gronddistributie. Na het begin met slechts één elektrische bestelwagen bestaat de vloot nu uit drie elektrische bestelwagens en twee EVO G9 elektrische trucks In 2023 zullen naar verwachting nog twee G9-trucks aan de vloot worden toegevoegd.

Xavier Bour, global ground leader, CEVA Logistics, zei: “Een EV-vloot van deze omvang is een belangrijke, tastbare stap in onze reis naar een duurzamere toekomst. Deze belangrijke investering wordt mogelijk gemaakt door de expertise van onze grond- en spoorteams, evenals de inzet van de CMA CGM Groep en van onze klanten. Deze beslissing illustreert zowel onze niet-aflatende focus op het vinden van betere manieren om de goederen van onze klanten te vervoeren als de wens van onze CEVA-collega’s om de emissies in al onze logistieke activiteiten te verminderen. Verandering kan soms moeilijk zijn, maar innoveren en leren is leuk en komt onze planeet ten goede, terwijl het ook onze teams motiveert. We geloven in de toekomst van EV, en we zijn vastbesloten om die toekomst waar te maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer