Chauffeurs Rumping willen allemaal met Floortje rijden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Chauffeurs Rumping willen allemaal met Floortje rijden

De zes nieuwe Pacton/Floor trailers voor Rumping Transport in Beverwijk worden enthousiast ontvangen door zowel de directie als de chauffeurs. “De trailers zijn intern al als ‘Floortje’ gedoopt en iedereen wil ermee rijden”, zegt eigenaar Jaap Rumping. De nieuwe trailers worden ingezet voor divers open transport door heel Zuidwest-Europa, met name in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.

Rumping Transport ontvangt van Pacton Trailers uit Ommen, in een gefaseerde levering, een zestal drieassige, starre opleggerchassis’ met vloer type TXD.342.L422. Met een koppelingsdruk van 15 ton en drie negentons assen ontstaat een totaal toelaatbaar gewicht van 42 ton. De 13,64 meter lange trailer van Pacton is uitgevoerd met het nieuwste kopschot – genaamd Solid – voor dit type trailer. Het tot 35 ton lading TÜV-gecertificeerde kopschot is leverbaar in een aantal standaard hoogtes, in dit geval 1.70 meter.

Het BPW luchtveerstel met trommelremmen steunt op 6 stalen velgen 22,5 x 11,75. Er is een Wabco elektronisch geregeld luchtdrukremsysteem EBS type 2S/2M, een anti-kantel-systeem (Wabco RSS), twee ISO-aansluitingen en een parkeerrem d.m.v. veerremcilinders. De shiplapped hardhouten vloer is 28 mm dik. Er zijn 8 twistlockplaten met twistlocks in de vloer aangebracht  voor de plaatsing van 40ft en 2x20ft containers. Voor de ladingzekering en compartimentering zijn er 2 x 12 rongkokers in de kantbalk, 4 rijen rongkokers wagenbreed en 2 x 8 achttons bindogen in het randprofiel. De fraaie en volledig in kleur afgewerkte Floor-trailers – met de aantrekkelijke en typerende Floor-achterzijde – zijn geschoopeerd voor de extra lange levensduur.

Niels (links) en Jaap Rumping bij de nieuwe Floors

Een reeks aan opties maakt de trailers meer dan compleet. De complete verlichting is in LED uitgevoerd incl. de zwaailamp op steun in de lichtbak met een schakelaar op het kopschot. Daarnaast zijn er onder meer een rvs gereedschapskist en een gegalvaniseerde wagenbrede stophoutbak.

Aan het roer van de onderneming staan Jaap en Niels Rumping, de vierde generatie. Al in 1928 startte overgrootvader J.W.J. Rumping het transportbedrijf. Op internationaal niveau is Rumping Transport gespecialiseerd in het vervoer van staal, pallets en bulktransport. De dienstverlening van Rumping richt zich grotendeels op allerlei bouwmaterialen en machines. De open trailers worden echter ook veelvuldig ingezet voor het vervoer van grote tenten en tijdelijke accommodaties voor omvangrijke evenementen. Die diverse inzet vraagt om multifunctionele en flexibele trailers die bovendien tegen een stootje kunnen. Jaap Rumping: “We komen op de mooiste locaties, zoals direct onder de Eiffeltoren, en dat vraagt om goed materieel en uitstekende chauffeurs. Het verloop bij onze 85 chauffeurs is niet groot. We functioneren als bijna honderdjarig familiebedrijf op een persoonlijke en mensgerichte wijze en volgens eerlijke normen en waarden.”

Rumping Transport werkt met 85 chauffeurs plus inhuur, waarbij een wagenpark van 75 trucks en 125 trailers ter beschikking is. Er zijn onder meer tanksilo’s, citytrailers met meeneemheftruck (en autolaadkraan), tautliners voor coilvervoer en open trailers. “Dankzij onze eigen werkplaats zijn we niet afhankelijk van derden en houden we onze dienstverlening zeer flexibel”, aldus Rumping. Over de recente keuze voor Pacton zegt hij: “Mijn vader,  Jaap senior, had in het verre verleden wel eens gewerkt met Floor-trailers en had daar goede ervaringen mee. Het zijn sterke, degelijke trailers, met tegenwoordig een laag eigen gewicht, die opvallen door de goed afgewerkte en doordachte detaillering. Toen we op zoek waren naar nieuwe vlakke trailers hebben we dus ook bij Pacton geïnformeerd; óók een heel betrokken én Nederlands bedrijf. De eerste drie trailers zijn inmiddels geleverd en ze zijn echt prachtig. De chauffeurs rijden niet voor niets graag met een ‘Floortje’. In onze maatwerk uitvoering zijn ze voor multifunctionele inzet ingericht, met veel rongen, zware bindogen en twistlocks en efficiënte opbergmogelijkheden. Zo zijn ze optimaal in te delen en inzetbaar voor vele soorten vervoer. Floortje is van alle markten thuis.”

Pacton Trailers is gevestigd in Ommen. Sinds 1950 worden er trailers onder de merknaam Pacton geproduceerd, in 2010 werden daar de merken Kennis en Floor aan toegevoegd.  Door Pacton Trailers worden, zoals van een vooraanstaande Nederlandse trailerbouwer mag worden verwacht, al haar opleggers en aanhangwagens in nauw overleg met haar klanten ontworpen en  geproduceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer