CleanLease maakt comeback bij Mercedes-Benz • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

CleanLease maakt comeback bij Mercedes-Benz

Mercedes-Benz Trucks heeft onlangs de eerste exemplaren van de Actros afgeleverd aan CleanLease. Dit is onderdeel van een vernieuwde samenwerking tussen de marktleider in duurzame textielverzorging en Mercedes-Benz Trucks. “Vooral het hoge innovatieniveau van de trucks en de betekenisvolle stappen op het gebied van elektrificatie gaven voor ons de doorslag om voor dit partnership te kiezen”, vertelt Arnoud Clement, Projectmanager Supply Chain & Transport bij CleanLease.

Eerder reed CleanLease al met trucks van Mercedes-Benz, maar zo’n 8 jaar geleden stapte het bedrijf over op een ander merk. Arnoud Clement vertelt: “In de tussentijd hielden we altijd goed contact. Nu een deel van de vloot weer aan vervanging toe was, besloten we ons wederom te oriënteren op meerdere merken. Mercedes-Benz Trucks had onze speciale interesse. Het merk heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende groei doorgemaakt. Meer dan andere merken komen ze met succesvolle innovaties, zoals Active Break Assist 5, Active Sideguard Assist en de Mirrorcams. Met deze systemen aan boord help je chauffeurs hun werk veiliger te doen. Naast duurzaamheid is veiligheid een heel belangrijk thema binnen onze logistieke processen.”

Ook de stappen die Mercedes-Benz zet op het gebied van elektrisch rijden volgt CleanLease op de voet. Clement: “De eerste productiemodellen van de volledig elektrisch aangedreven eActros rijden al in de praktijk rond. Duurzame logistiek is een heel belangrijk onderdeel van onze ambitieuze duurzaamheidsagenda. Daar ontwikkelen wij veel initiatieven op en zullen daarom als onderdeel daarvan ook in de komende jaren ons wagenpark steeds verder verduurzamen. Het is dan fijn om een partnership aan te gaan met een speler die hier veel in investeert. Op weg naar de aflevering van deze trucks hebben we al veelvuldig gesproken over de mogelijkheden.”

Dimitri van Dongen, Key Accountmanager Trucks bij Mercedes-Benz Trucks, vertelt over de samenwerking met CleanLease: “Deze klant kiest voor operational lease met een reparatie- en onderhoudscontract. We helpen daarbij actief met het behalen van maximale efficiency. Zo bieden we ook Mercedes-Benz Uptime. Met dit systeem houden we de technische staat van de trucks nauwlettend in de gaten, waardoor wezenlijk minder trucks uitvallen. Het is mooi om te zien dat CleanLease bij ons het volledige portfolio afneemt met product, service, financiering én mobiliteit met Uptime. Op die manier kunnen wij deze klant ook het allerbeste van dienst zijn.”

De voordelen van het partnership met Mercedes-Benz Trucks zijn voor de chauffeurs ook al helder. “Met een delegatie van ons bedrijf werden we uitgenodigd bij Global Training van Mercedes-Benz in Nijkerk. Daar kregen we een producttraining en konden we in het echt ervaren waar deze truck allemaal toe in staat is. De chauffeurs zijn enthousiast over alle innovaties en het rijgedrag van de Actros. Ondertussen hebben we al meer dan een jaar goed contact met onder andere Dimitri. Hij kijkt mee naar onze operatie en komt over de gehele breedte met oplossingen op maat. Ook op het gebied van elektrisch transport krijgen we sterke adviezen die naadloos aansluiten op onze praktijk. Dit partnership biedt concrete perspectieven, zoveel is nu al duidelijk”, sluit Clement af.

CleanLease is actief in het reinigen, leasen en beheren van hoge kwaliteit textiel aan ziekenhuizen, zorginstellingen en vakantieparken in de Benelux. Voor CleanLease is betrouwbare, veilige en duurzame logistiek een essentieel onderdeel van haar dienstverlening. De circa 250 voertuigen in Nederland en België zorgen voor een grote hoeveelheid transportbewegingen, die bovendien in af- en aanvoer perfect afgestemd moeten zijn met wat haar klanten nodig hebben. CleanLease vindt het belangrijk om haar logistiek, als belangrijk onderdeel van haar duurzaamheidsagenda, verder te verduurzamen en heeft daarvoor een ambitieus programma opgezet. Dat doet ze samen met haar leveranciers, chauffeurs, klanten en door onderdeel te zijn van de Lean & Green NL community.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer