Cor van der Spek onderweg met Iveco S-Way • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Cor van der Spek onderweg met Iveco S-Way

Cor van der Spek Mesthandel en Transport uit Poederoijen heeft onlangs voor het eerst een Iveco S-Way in gebruik genomen. De 6×2 trekker heeft een gestuurde voorloopas, een vermogen van 480 pk en werd geleverd door Iveco Schouten Almkerk.

Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF is sinds de oprichting in 2007 gespecialiseerd in de handel en transport van dierlijke mest in Nederland. Cor van der Spek kiest bewust voor wederom een nieuwe Iveco. Eigenaar Cor van der Spek: “Al 25 jaar rijden wij met Iveco’s en doen we zaken met Iveco Schouten, omdat we kunnen bouwen op onze ‘buurman’ en lokale Iveco-dealer in de regio Altena.” De nieuwe S-Way van Cor van der Spek is uitgerust met een PTO-opbouw om de hydrauliek van de tank- of walkingfloor trailer aan te sturen, waarmee Cor van der Spek onder andere mest, compost en houtsnippers vervoert door Zuid-Nederland.

Voor de vierde keer heeft Cor van der Spek gebruik gemaakt van de optie om een extra 260-liter brandstoftank in de achteroverbouw te laten plaatsen. Het ruimteprobleem aan het chassis van de voorloopas-trekker is opgelost door deze unieke af-fabriek oplossing van Iveco. Hierdoor kan de chauffeur met zijn 6×2 trekker circa 600 liter brandstof meenemen. Verder heeft Cor van der Spek bewust gekozen voor een meesturende en hefbare voorloopas met een draagvermogen van 7,5 ton, zodat de Iveco S-Way geschikt is om dagelijks een terreingewicht aan te tikken van circa 50.000 kg. Cor van der Spek heeft zijn nieuwe trekker nu ook voor het eerst uitgerust met een luchtgeveerde vooras, zodat de chauffeur over alle comfort beschikt in zijn truck. Bovendien gaat hij met zijn S-Way veilig de weg op, omdat alle trailers zijn voorzien van een camerasysteem. De chauffeur heeft hierdoor altijd meer dan voldoende zicht rondom het voertuig.

De nieuwe Iveco S-Way van Cor van der Spek is uitgerust met een 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak die de beste koppelgewichtsverhouding en de langste olieverversingsinterval kent in zijn klasse. Hierdoor is de Iveco S-Way pas na 150.000 kilometer toe aan de eerste onderhoudsbeurt. Het smart EGR-systeem op de nieuwe trekker moet een betere verbrandingsefficiëntie van uitlaatgassen realiseren, door het optimaliseren van de injectietiming. Daarnaast zijn de luchtcompressor, dynamo en stuurbekrachtigingspomp slim uitgevoerd, waardoor deze uit staan als deze niet nodig zijn. Deze voorzieningen zorgen voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.

De nieuwe trekker van Cor van der Spek is volledig gehuld in de herkenbare huisstijl van het familiebedrijf. Daarnaast is de Iveco S-Way voorzien van een lightbar op het dak waar verstralers en zwaailampen in verwerkt zitten. Hierdoor heeft de chauffeur op alle laad- en losadressen meer dan voldoende licht rondom het voertuig. Na de levering van deze S-Way bestaat het wagenpark van Van der Spek voor 80 procent uit het merk Iveco.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer