Ga naar hoofdinhoud

CTD rijdt 50 tons elektrische Ginaf

Container Terminal Doesburg  heeft een 50 tons elektrische Ginaf in gebruik genomen voor het vervoer van containers. Dat doet het voor aardappelverwerker Aviko.

De vrachtwagen, een omgebouwde 50-tons Ginaf GE212, heeft een elektrische aandrijflijn die 735 pk levert en een actieradius van 180 km. De vrachtwagen is tevens voorzien van een hydraulisch systeem en een regeneratief remsysteem voor optimaal energieverbruik.

De Ginaf van CTD is geen standaard productielijn voertuig, maar een volledig op maat gemaakte machine. Een bijzondere feature is het elektrische ‘zenuwstelsel’, bestaande uit handgemaakte kabelbomen.

Deze truck vervoert op een duurzame manier Aviko aardappelproducten van de fabriek in Steenderen naar de containerterminal in Doesburg. Dankzij het snelladen in Steenderen zorgt hij daarnaast ook voor een continue efficiëntie. Bastiaan Litjens, branchemanager bij Container Terminal Doesburg (CTD): “Dit project begon als een complexe studie waarin verschillende specialisten werden geraadpleegd, en uitdagingen zoals juridische kaders en operationele haalbaarheid werden onderzocht. Terwijl we ons voorbereiden op de eerste officiële reis van de E-truck deze maand, zijn we ons bewust dat dit slechts het begin is. We moeten blijven pionieren en innoveren, en met partners als Aviko en Ginaf zijn we vastbesloten om dit te doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer