Ga naar hoofdinhoud

CTS Group onderweg met vijf nieuwe DAF’s CF

CTS Group uit Nieuw-Vennep heeft sinds kort vijf nieuwe vijf DAF CF 450 FT 4×2 Space Cab trekkers in de vloot. De DAF’s zijn ter vervanging van vier bestaande trekkers en als uitbreiding op het wagenpark. Truckland Schiphol mocht, mede door de goede relatie, de nieuwe DAF’s afleveren aan CTS.

Het in mei 25 jaar bestaande CTS Group in Nieuw-Vennep heeft vanaf de start een relatie met het Nederlandse truckmerk. “We kiezen regelmatig voor DAF, maar hebben er altijd wel een of meerdere andere merken naast rijden”, legt Johan Bakker uit. Johan Bakker is General Manager Benelux Services en in die functie ook verantwoordelijk voor de 27 eigen CTS Group trekkende voertuigen en de aanzienlijk grotere vloot eigen opleggers die getrokken worden door diverse charters, die dagelijks voor CTS Group in Europa op pad zijn.

Bakke: “Het ging om de vervanging van vier bestaande voertuigen en één voertuig als uitbreiding. Op de aankoopmomenten kijken we altijd weer wat de markt te bieden heeft en bepalen dan onze keuze. DAF en Truckland kwamen deze keer weer als beste uit de test. Al eerder kozen we voor de DAF CF en ook nu is dat het geval. Deels door de goede ervaringen op het gebied van inzet, verbruik en betrouwbaarheid van de huidige DAF CF trekkers, maar ook vanwege de samenwerking met dealer Truckland Schiphol. Daarnaast kozen we voor de CF omdat deze voertuigen door hun lagere instap beter bij ons distributiewerk passen dan de DAF XF. De CF Space Cab heeft een mooie uitstraling, biedt veel binnenruimte, heeft een MX11 motor met 450 pk plus MX Engine Brake en is met de fijn schakelende TraXon automaat, luxe chauffeursstoel, het lederen stuurwiel, de koelkast, standkachel en dubbele bedden erg compleet uitgevoerd. De chauffeurs die ermee rijden zijn er ook prima over te spreken. Het onderhoud aan deze nieuwe DAF CF trekkers zal bij Truckland Schiphol plaatsvinden.”  

Logistiek dienstverlener CTS Group heeft zich in de afgelopen kwart eeuw gespecialiseerd in de nationale en internationale logistiek en distributie van pallets met droge lading, maar zeker ook in orderpicking, voorraadbeheer en groupage. Om daarbij de klant optimaal van dienst te kunnen zijn beschikt het bedrijf over eigen warehouses, transportmaterieel en landenspecialisten. De letters CTS staan niet voor niets voor Country Transport Specialist. Kwaliteit en persoonlijke service zijn verankerd in de 24/7 dienstverlening. In het altijd weer realiseren van die doelstellingen is een voorname rol weggelegd voor de Customer Service afdeling als hét aanspreekpunt voor de klant met betrekking tot de totale dienstverlening. Verder is er de ondersteuning van hightech tracking- en tracing, automatiserings- en informatiesystemen. Aanvullend daarop opereert de afdeling die zich richt op alle aspecten van de value added services.

CTS Group kent meerdere zijtakken, waarvan dochteronderneming Fulfilment Solutions zich richt op e-fulfilment en retaillogistiek. Met het label Basic Freight voorziet het bedrijf in de Europese distributie van standaard palletformaten tegen een scherp tarief. Bovendien is de organisatie een van de initiatiefnemers en centrale hub van Netwerk Benelux, een vooraanstaand distributienetwerk bestaande uit dertien logistiek dienstverleners die elke hun eigen regio bedienen. Lokaal en landelijk manifesteert CTS Group zich als een duurzaam en maatschappelijk betrokken organisatie. Het bedrijf ondersteunt onder andere allerlei sporters in het bereiken van hun doelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer