Ga naar hoofdinhoud

Dachser bestelt 50 elektrische Actrossen

Logistiek dienstverlener Dachser wil zijn wagenpark uitbreiden met 50 Mercedes-Benz eActros LongHaul. Daartoe heeft Dachser een intentieverklaring getekend met Mercedes-Benz Trucks.

Dachser is van plan de eActros LongHaul in te zetten als bakwagen met een 6×2 wissellaadbak met een opslaghoogte van 1.120 mm. Dachser breidt hiermee zijn elektrische wagenpark aanzienlijk uit. De e-truck, met een bereik van ongeveer 500 km met één lading, zal naar verwachting in 2024 klaar zijn voor serieproductie.

Stina Fagerman, hoofd Marketing, Sales en Services bij Mercedes-Benz Trucks: “Dachser is voor ons een zeer waardevolle klant op het gebied van duurzaam transport. Bij de ontwikkeling van de eActros 300/400 voor het zware distributietransport was Dachser al een betrokken testpartner. We zijn des te meer verheugd dat het logistieke bedrijf nu ook van plan is om in de volgende stap te vertrouwen op de eActros LongHaul, wat onze e-strategie versterkt.”

Alexander Tonn, Chief Operating Officer (COO) Road Logistics bij Dachser, zegt: “Deze intentieverklaring onderstreept onze betrokkenheid bij het ontwikkelen en testen van milieuvriendelijke bedrijfswagenaandrijvingen. De grote actieradius van de eActros LongHaul zal ons in staat stellen om goederen tussen onze Europese locaties emissievrij te vervoeren, zelfs bij zwaar vrachtverkeer en vervoer over lange afstanden. Dit is een belangrijk onderdeel van Dachser’s langetermijnstrategie voor klimaatbescherming.”

Dachser gebruikt sinds 2018 batterij-elektrische voertuigen zoals de Fuso eCanter en de eActros in het kader van zijn duurzame stedelijke leveringsconcept “Dachser Emission-Free Delivery”. In elf Europese steden bezorgen batterij-elektrische bestel- en vrachtwagens standaard alle zendingen lokaal CO2-neutraal in een afgebakend binnenstedelijk gebied. Op de last mile zet Dachser ook elektrisch ondersteunde bakfietsen in om de zendingen te verdelen. Het proefproject in Stuttgart was in 2018 de winnaar van de wedstrijd “Sustainable Urban Logistics” van het Duitse ministerie van Milieu en het federale milieuagentschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer