Ga naar hoofdinhoud

Dachser de weg op met elektrische Actros

Logistiek dienstverlener is het volgende bedrijf dat met de emissievrije Mercedes-Benz e-Actros gaat rijden. Dachser is van plan de elektrische 18 tons truck in te zetten in en rond de regio Stuttgart.

Dachser zal de e-Actros gebruiken voor het leveren van gepalletiseerde zendingen boven 32 kg, die te groot en te zwaar zijn voor de reguliere pakketverzending – naar zijn klanten in het stadscentrum van Stuttgart. Daarnaast zal de e-Actros ook de Dachser microhub in het district Heslach in Stuttgart beleveren met items voor last-mile levering. De laadruimte van de eActros biedt ruimte aan 18 pallets.

“De Mercedes-Benz e-Actros is een integraal onderdeel van ons stadslogistiekconcept ‘Dachser Emission-Free Delivery’, waarbij we algemene vracht lokaal emissievrij zullen leveren, eerst alleen in Stuttgart maar later ook in andere binnensteden. Met een bereik van maximaal 200 km dekt de e-Actros prima de vereiste dagelijkse afstand van ongeveer 80 kilometer af tussen ons Dachser-filiaal in Kornwestheim en het leveringsgebied in Stuttgart. De e-Actros wordt dan ’s nachts in ons depot opgeladen”, legt Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij Dachser, uit.

Sinds maart 2018 zijn twee lichte Fuso’s eCanter van Daimler Trucks in bedrijf bij Dachser in Stuttgart en Berlijn. De batterij-elektrische 7,5-tons truck is ook een belangrijke speler in de emissievrije vloot bij Dachser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer