DAF XD rijdt al bij Renewi • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DAF XD rijdt al bij Renewi

Renewi, het internationale waste-to-product bedrijf, heeft de eerste DAF XD afgeleverd gekregen bij DAF Trucks in Eindhoven. Het gaat om een DAF FAN XD300 dagcabine met een korte wielbasis van 3800mm in combinatie met een GeesinkNorba GPM IV 21H25 achterlader. De DAF XD met de GeesinkNorba kraakperssysteem is bestemd het inzamelen van diverse afvalstromen in het stadscentrum van Eindhoven.

Sleuteloverhandiging DAF XD Renewi, vlnr Arnold Hendrikx (Renewi General Area Manager Brabant), René Bijnen (Chauffeur Renewi), André Komen (Brand Manager GeesinkNorba), Lucas Willems (Fleet Sales Manager DAF)

In het kader van het vernieuwen en verduurzamen van het Renewi wagenpark zijn reeds ruim 500 nieuwe DAF Euro VI voertuigen ingestroomd de afgelopen 3 jaar. De volgende stap in verduurzaming van het Renewi wagenpark is de inzet van de Nieuwe Generatie DAF XD serie. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF de juiste partner. Het partnerschap komt niet alleen in uitdrukking bij de vervangbehoefte van het wagenpark van Renewi, maar ook op het productieterrein bij DAF Trucks in Eindhoven waar Renewi al jaren de afvalstromen beheert. De nieuwe milieuzones en de nieuwe technologische ontwikkelingen, maken samen met de jarenlange partnership de keuze voor Renewi voor de Nieuwe Generatie DAF XD, bekroont als Truck of the Year 2023.

De DAF XD wordt geleverd met diverse cabinevarianten in een compleet assortiment 4×2- en 6×2-asconfiguraties, zowel trekkers als bakwagens. De korte wielbasis en de ervaringen met de achterladers van o.a. GeesinkNorba, maakt de DAF FAN XD een prima truck voor de inzameling- en  reinigingsdiensten in de Europese markt . Tegenwoordig gelden er in groene leefbare steden strenge eisen voor distributievoertuigen. Ze moeten stiller en schoner zijn en kwetsbare weggebruikers beschermen. De stadsvriendelijke nieuwe generatie XD zit boordevol innovaties die dit mogelijk maken en stelt nieuwe normen voor veiligheid, efficiëntie en chauffeurscomfort, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een specifieke variëteit aan chassismogelijkheden die de basis vormen voor verschillende distributietoepassingen.”

Samenwerking van tientallen jaren

DAF en Renewi hebben een samenwerking die al tientallen jaren duurt, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. De recycler geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

Duurzaamheid is een van zijn kernwaarden welke ten grondslag ligt aan alles wat Renewi doet. Ruim 90 procent van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van ruim 170 vestigingen en is actief met een wagenpark van meer dan 2.200 voertuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer