Ga naar hoofdinhoud

Dat kan natuurlijk ook: 2,2 miljoen euro investeren in Euro 6 trucks

Met alle aandacht voor elektrische trucks zou je bijna vergeten dat er ook nog best wel schone Euro 6 dieseltrucks bestaan. Het Duitse transportbedrijf Thermologistic weet dat heel goed en investeert 2,2 miljoen euro in 19 Euro 6 trucks en twee speciale opleggers. De uitbreiding van de vloot is voldoende voor het aanstellen van vijf nieuwe chauffeurs.

Door te investeren in materieel en personeel wil Thermologistic zijn omzet op middellange termijn met ongeveer 15 procent verhogen. Met de nieuwe voertuigen zal de vloot groeien tot een totaal van 30 trekkers en 40 opleggers. De levering van de nieuwe trucks is gepland voor deze zomer.

De nieuwe trekkers die Thermologistic heeft besteld zijn 12 voertuigen van DAF en 7 van Volvo. Ze voldoen allemaal aan de milieuvriendelijke Euro 6-norm en zijn bovendien uitgerust met verstelbare koppelschotels en veiligheidssystemen Voor de nieuwe trailers koos het bedrijf voor megakoeltrailers met rolbed en diepvriesuitrusting.

De nieuwe trailers kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Ze zijn geschikt voor het vervoer van extra brede luchtvrachtcontainers, maar ook voor stukgoederen of waardevolle goederen en natuurlijk diepvrieslading. In de toekomst zullen de nieuwe voertuigen worden ingezet voor transporten in Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, België en Polen, alsmede in Zwitserland en Nederland.

Met de uitbreiding van het wagenpark zet Thermologistic in op efficiëntie en productiviteit, en dat op een duurzame manier. “Met de moderne Euro 6 voertuigen zullen we het verbruik van het wagenpark aanzienlijk verminderen en ook iets doen voor de bescherming van het klimaat. De extra transportcapaciteiten maken ons minder afhankelijk van de spotmarkt en stellen ons in staat meer omzet te genereren”, aldus Bernd Schmied, directeur van Thermologistic.

3 reacties op “Dat kan natuurlijk ook: 2,2 miljoen euro investeren in Euro 6 trucks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer