DB Schenker gaat voor 100 MAN eTrucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker gaat voor 100 MAN eTrucks

DB Schenker is van plan in totaal 100 MAN eTrucks aan haar vloot toe te voegen. De eerste elektrische MAN’s moete in 2024 de weg op gaan, het honderdtal moet bereikt zijn in 2026.

“DB Schenker en MAN bewandelen samen de weg naar een elektrische toekomst. We zijn erg blij met onze eerste klant voor de nieuwe eTruck. De vraag in de markt naar dit volledig elektrische voertuig is nu al enorm. Het onderwerp komt nu echt op stoom, ook omdat steeds meer van onze klanten zich uiterst ambitieuze decarbonisatiedoelstellingen stellen. Dat heeft directe gevolgen voor de logistieke ketens. Een duurzame mobiliteitsomslag in het zware vrachtvervoer kunnen we echter alleen bereiken met de juiste politieke steun. Dit betreft onder andere de snelle ontwikkeling van de laadinfrastructuur en ook de verdere vormgeving van het financieringskader voor de aankoop van elektrische vrachtwagens”, zei Alexander Vlaskamp, CEO van MAN Truck & Bus. TTM.nl reed vorig jaar al uitgebreid met de MAN eTruck.

Cyrille Bonjean, Hoofd wegtransport bij DB Schenker Europe: “We willen zo vroeg mogelijk praktijkervaring opbouwen met e-trucks. Op die manier kunnen we snel een aanbod voor de economie creëren om bevoorradingsketens klimaatvriendelijker te maken. Daarom was het voor ons belangrijk om de eerste MAN e-trucks te krijgen. Dit brengt ons weer een stap dichter bij ons doel om tegen 2040 netto nul op de weg te zijn in het vervoer over land.” DB Schenker heeft ook al 1500 Volta’s Zero besteld.

In de eerste helft van 2024 zullen de eerste MAN eTrucks in een kleine serie worden geproduceerd op de productielijn in het hoofdkantoor van het bedrijf in München. Met de ondertekening van de overeenkomst is DB Schenker de eerste pilotklant voor deze eTrucks. Het bedrijf wil zo vroeg mogelijk praktijkervaring opdoen met het product. Dit omvat ook het opzetten van een eigen laadinfrastructuur, intelligente routeplanning en andere digitale diensten van MAN Digital Solutions zoals eManager, ServiceCare en MAN Driver App. DB Schenker wordt daarom ondersteund door 360° advies van MAN Transport Solutions, inclusief routeanalyse, laadstrategie, planning van de laadinfrastructuur en optimalisatie van de energievraag.

De eerste MAN eTrucks voor DB Schenker zullen low deck trekkers zijn. De lage schotelhoogte van ongeveer 950 mm maakt het mogelijk om elektrische volumeopleggers met een inwendige hoogte van 3 meter te vervoeren. Tien MAN eTrucks die DB Schenker in 2024 ontvangt, zijn low deck trekkers. De andere elektrische trucks die in 2025 en 2026 worden geleverd, zijn gepland bakwagens en swapbody-chassis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer