DB Schenker verder op weg met Volta Zero • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DB Schenker verder op weg met Volta Zero

Volta Trucks, een van de nieuwste truckfabrikanten en DB Schenker hebben samen de testfase van de volledig elektrische Volta Zero in Europa afgerond. Het prototype van de Volta Zero is voor het eerst op de weg en in echte distributie-omgevingen in Parijs getest.

In 2021 kondigden beide bedrijven een intensieve samenwerking en een pre-order van bijna 1500 volledig elektrische Volta Zero voertuigen aan – de grootste order van medium-duty elektrische vrachtwagens in Europa tot nu toe. De Volta Zero, een volledig elektrische 16-tonner, zal worden ingezet in de Europese terminals van DB Schenker om goederen vanuit distributie-hubs naar stadscentra te vervoeren. Het innovatieve ontwerp van het voertuig, de op veiligheid gerichte cabine om kwetsbare weggebruikers te beschermen en de emissievrije aandrijflijn bieden op deze locaties de meeste voordelen.

Samen zullen Volta Trucks en DB Schenker de mogelijkheden van de technologie gaan verkennen om het aanbod te kunnen uitbreiden. De uitrol gaat van start op 10 locaties in vijf verschillende landen.

“Sinds de start van de samenwerking tussen DB Schenker en Volta Trucks onderhouden we nauw contact met elkaar en blijven we samen de ontwikkeling van het voertuig voortdrijven”, zegt Cyrille Bonjean, Executive Vice President Land Transport van DB Schenker in Europa.

“Het was fantastisch om het resultaat nu live in de straten van Parijs te kunnen zien. Het begon allemaal met een idee – nu is het realiteit en we kijken ernaar uit om begin 2023 de eerste testvoertuigen aan onze vloot in Europa toe te voegen.”

Essa Al-Saleh, Chief Executive Officer van Volta Trucks: “Toen we de grootste order van volledig elektrische vrachtwagens in Europa van DB Schenker aankondigden, gingen we ook een samenwerking aan om de stedelijke logistiek CO2-neutraal te maken. De eerste toepassing van een elektrische Volta Zero in de praktijk is een belangrijk bewijs van het intensieve karakter van onze samenwerking. Het was geweldig om onze Volta Zero te zien rondrijden in de straten van Parijs en het is voor ons een goed voorteken dat we in de nabije toekomst grote aantallen vrachtwagens aan klanten kunnen gaan leveren.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer