Den Dekker onderweg met nieuwe Iveco S-Way 6x2 510 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Den Dekker onderweg met nieuwe Iveco S-Way 6×2 510

Transport- en handelsonderneming Den Dekker uit het Brabantse Veen heeft een nieuwe Iveco S-Way 6×2 510 trekker in gebruik genomen. De stoer ogende, bontgekleurde Iveco doet zijn werk in combinatie met een eveneens nieuwe Van der Peet/STAS kipperoplegger met een Vossebelt opbouw.

Chauffeur Erik van der Pol is erg onder de indruk van zijn nieuwe Iveco S-Way. ‘’Wij reden al met twee Iveco trucks maar voor mij is dit de eerste kennismaking met dit merk. Mijn vorige trekker was al wat ouder en dan is het toch al een heel verschil, maar wat een trekkracht en comfort heeft deze auto.’’ De trekker is voorzien van de brede AS-cabine met een laag dak en in combinatie met de kipperoplegger ziet dat er erg goed uit. Bijkomend voordeel van deze cabine variant is dat de hoogte beperkt is. ‘’Wij laden niet heel vaak onder trechters, maar als dat voorkomt is dat geen enkel probleem. Verder heb je veel minder last van boomtakken en dergelijke door de lage cabine. Bovendien slaap ik iedere nacht thuis, dus de slaapcabine is toch al een luxe in dit werk’’, aldus de trotse chauffeur.

De door Iveco dealer Schouten in Almkerk geleverde S-Way is voorzien van de Cursor 13 krachtbron met 510 pk. Dat maakt het rijden zelfs bij maximale belading kinderspel, zeker door de accuraat schakelende geautomatiseerde HiTronix 12 (ZF TraXon) versnellingsbak. Van der Pol: ‘’Je merkt echt dat de techniek de afgelopen tien jaar een enorme stap heeft gezet. Deze automaat schakelt echt zonder dat je er zelf iets aan hoeft te doen. Ook het comfort aan boord is op hoog niveau. De truck is bijzonder stil en comfortabel, ook op slecht wegdek.’’ De S-Way is voorzien van ACC, een koelkast, luxe geventileerde stoelen en het uitgebreide Iveco audio systeem. Verder is de cabine uitgerust met een overdruk installatie voor het werken op saneringslocaties en camera’s voor de dode hoek en zicht naar achteren.

Den Dekker uit Veen vervoert zand, grond en grind voor de bouw en de wegenbouw sector, maar ook voor de handel en industrie. Het bedrijf zet dagelijks vijf kippers in. De nieuwe S-Way is de derde Iveco truck in de vloot. Directeur Arie den Dekker: ‘’Wij hebben uitstekende ervaringen met dit merk en met dealer Schouten in Almkerk. Ze werken daar oplossingsgericht en bovendien zitten ze dichtbij. Wij rijden 10 jaar of één miljoen met de voertuigen en dan is een goede relatie met de dealer belangrijk.’’ De trucks van Den Dekker worden ingezet in de zuidelijke helft van Nederland, inclusief de randstad. De nieuwe Iveco wordt ingezet met een drie-assige Van der Peet/STAS kipperoplegger met een gestuurde naloopas en een geïsoleerde 27 kuub grote Vossebelt kipperopbouw.

Eén reactie op “Den Dekker onderweg met nieuwe Iveco S-Way 6×2 510

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer