DFDS bestelt nog eens 25 elektrische Volvo’s • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DFDS bestelt nog eens 25 elektrische Volvo’s

Logistiek dienstverlener DFDS bestelt nog eens 25 elektrische Volvo trucks. In oktober bestelde DFDS ook al 100 van deze vrachtwagens.

“Wederom heeft DFDS zijn grote vertrouwen in ons partnerschap en onze technologie bevestigd met deze order voor nog eens 25 Volvo FM Electric trucks. Wij zijn erg trots en blij dat het voor transporteurs zo duidelijk een concurrentievoordeel wordt om elektrische, duurzame transporten aan te kunnen bieden. Dit is zeer bemoedigend voor Volvo Trucks, voor onze klanten en voor het klimaat”, aldus Roger Alm, President Volvo Trucks.

De levering van de voertuigen staat gepland voor het vierde kwartaal van 2022. De nieuwe trucks zullen worden ingezet voor transporten in het logistieke systeem van DFDS in Europa.

“Groene investeringen in de zware transportsector zijn een eerste vereiste om de emissiereducties te bereiken die nodig zijn voor DFDS, onze klanten en de maatschappij in het algemeen. Ons partnerschap met Volvo Trucks stelt DFDS in staat om nog meer emissiearme transportoplossingen aan te bieden, waar nu al veel vraag naar is bij klanten. Wij hopen dat dergelijke investeringen de vraag naar groene infrastructuuroplossingen in heel Europa zullen doen toenemen”, zegt Niklas Andersson, Executive Vice President en Head of Logistics Division bij DFDS.

Met een Volvo FM Electric-truck is het mogelijk om tijdens een werkdag tot 500 km te rijden, met snel laden, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze. De Volvo FM Electric heeft een bruto combinatiegewicht tot 44 ton en kan zowel ’s nachts in het thuisdepot worden opgeladen als onderweg via snelladen met hoog vermogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer