Ga naar hoofdinhoud

DFDS krijgt eerste 20 van 125 elektrische Volvo’s

Volvo Trucks leverde vrijdag in thuisstad Göteborg 20 volledig elektrische zware trucks aan DFDS. De levering maakt deel uit van een totale order van 125 elektrische trucks die DFDS bij Volvo heeft geplaatst. Een deel van de nieuwe elektrische vloot zal worden gebruikt voor het vervoer van goederen van en naar de assemblagefabriek van Volvo Trucks in Göteborg.

De 20 elektrische Volvo trucks werden geleverd tijdens een evenement in Göteborg, Zweden. DFDS, het grootste geïntegreerde scheepvaart- en logistiekbedrijf van Noord-Europa, heeft een van de grootste bestellingen ooit geplaatst voor batterij-elektrische trucks van Volvo – 125 Volvo FM Electric-modellen.  Nu beginnen 20 van die trucks aan hun debuut in het commerciële verkeer.

Veertien van de trucks, opgeladen met groene stroom, zullen worden ingezet op transporten van en naar Volvo’s fabriek voor zware vrachtwagens net buiten Göteborg. Het initiatief is een belangrijke stap om de duurzaamheidsdoelstelling van Volvo Trucks – een 100 procent fossielvrije toeleveringsketen in 2040 – te halen. Bovendien bevatten vier van de 20 aan DFDS geleverde trucks fossielvrij staal.

“Wij zijn ervan overtuigd dat wij het goede voorbeeld moeten geven en het gebruik van vrachtwagens zonder uitstoot van uitlaatgassen in onze eigen inkomende goederenstroom is een belangrijk onderdeel van onze strategie om een duurzaam transportsysteem van wereldklasse te creëren. Ik ben er echt trots op dat DFDS een partner is op deze reis”, aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks.

Niklas Andersson

De inzet van elektrische trucks zonder uitlaatgassen maakt deel uit van de ambitie van DFDS om in 2050 koolstofneutraal te zijn. “Het vervangen van onze conventionele, dieseltrucks door alternatieven zoals de Volvo FM Electric truck zal een aanzienlijke impact hebben op onze koolstofuitstoot. Maar deze inspanning vergt veel meer dan een financiële investering. Het is belangrijk om samen te werken met energieleveranciers en marktleiders, zoals Volvo Trucks, om onze klimaatambities waar te maken. De overgang vereist de juiste infrastructuur en samenwerking op verschillende maatschappelijke terreinen. Dat kan niet alleen”, zegt Niklas Andersson, Executive Vice President en Hoofd Logistics Division bij DFDS.

Sinds Volvo Trucks in 2019 begon met de productie van volledig elektrische trucks, heeft het bedrijf meer dan 4.300 elektrische trucks verkocht in meer dan 38 landen over de hele wereld. Volvo biedt momenteel de breedste productlijn van de industrie met zes elektrische modellen in serieproductie, die tegemoetkomen aan een zeer grote verscheidenheid aan transporten in en tussen steden. Volvo Trucks heeft als wereldwijde doelstelling dat in 2030 50% van alle nieuwe trucks die het bedrijf verkoopt elektrisch zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer