DFDS verduurzaamt wegtransport door samenwerking met Don Trucking • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DFDS verduurzaamt wegtransport door samenwerking met Don Trucking

De transportbedrijven DFDS en Don Trucking gaan samenwerken om het wegtransport van DFDS te verduurzamen. DFDS gaat daartoe twintig Iveco’s op LNG van Don Trucking inzetten.

De overeenkomst met Don Trucking biedt DFDS de mogelijkheid om de uitstoot te verminderen en een transparante toeleveringsketen voor klanten te creëren. DFDS wil het probleem van klimaatverandering erkennen en begrijpt de noodzaak om duurzaam bewust te zijn. De inzet van twintig LNG-trucks zal de eigen CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen en creëert weer meer bewustwording binnen de transportindustrie.

Momenteel heeft Don Trucking 20 LNG-trucks in zijn vloot en tegen het eind van het jaar zullen er nog eens 40 aan de vloot worden toegevoegd. Don Trucking streeft ernaar om in 2025 het eerste CO2-neutrale transportbedrijf in Europa te zijn  en is van plan dit te bereiken door volledig over te schakelen op een vloot met lage emissies. Daarnaast ondersteunt Don Trucking Ecobal, een internationaal initiatief om bossen in Europa te behouden en nieuw leven in te blazen, om hun uitstoot van broeikasgassen verder te compenseren via emissiecertificaten, waardoor hun totale CO2-voetafdruk met 15 procent daalt.

De samenwerking tussen DFDS en Don Trucking kwam tot stand doordat de twee dezelfde waarden en dezelfde visie op de toekomst delen. “We werken voortdurend aan het verbeteren van onze operaties en de zichtbaarheid van ons transport om onze klanten de best mogelijke service te bieden met een volledig transparante supply chain”, zegt Michael Bech, Vice President & Head of Continent, DFDS Logistic Division. “Alleen samen kunnen we 100 procent supply chain transparantie bereiken. Deze samenwerking is om bewustzijn te brengen naar anderen binnen de industrie en oplossing te bieden als multimodaal transport. We proberen ons te richten op het verbeteren van onze sector en het gebruik van LNG – aangedreven trucks geeft ons de mogelijkheid om dit te doen. We zijn zeer verheugd om partners te hebben die dezelfde waarden delen en inspireren om de logistieke keten groener te maken door het gebruik van fossielvrije biobrandstoffen.”

Don de Jong, eigenaar van Don Trucking: “Ik geloof dat dit partnerschap een effectieve tegenactie is tegen klimaatverandering in termen van het neutraliseren van carbonuitstoot door het opbouwen van een transparante supply chain. “We hebben actieve initiatieven nodig en dat begint bij onszelf. De partnerschappen tussen individuen en grote bedrijven is van vitaal belang. Elk bedrijf kan zijn milieudoelstellingen verbeteren, en veel bedrijven hebben ze zelfs nog niet eens. Het is heel belangrijk om de duurzame marktverschuiving nu te begrijpen en actie te ondernemen, aangezien transportdiensten blijven groeien en in de komende jaren zijn extra inspanningen nodig.”

2 reacties op “DFDS verduurzaamt wegtransport door samenwerking met Don Trucking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer