Ga naar hoofdinhoud

DKL: ‘280 km actieradius met e-truck is voldoende’

Steeds meer transportbedrijven stappen over op de e-truck om goederen schoon te vervoeren. De Klok Logistics zet twee elektrische vrachtwagens in voor de fijnmazige distributie in de regio Arnhem-Nijmegen. De actieradius van 280 kilometer is ruim voldoende voor dit soort ritten.

De planners van De Klok zetten de twee zero-emissie trucks dagelijks in. “Pas aan het einde van de dag laden we de vrachtwagens weer op”, vertelt directeur Remco Vos. ‘s Nachts laadt het bedrijf de vrachtwagens op voor de ritten van de volgende dag. Deze wagens verbruiken 0,9 kilowattuur (kWh) per kilometer en met een volle accu rijden ze ongeveer 280 kilometer. Vos: “Dat is meer dan voldoende voor het soort ritten die deze 2 vrachtwagens rijden.” Met de vrachtwagens leveren ze kleine hoeveelheden goederen af op verschillende adressen in de regio.

De chauffeurs moesten even wennen aan de e-trucks, ze zijn namelijk heel stil. Remco Vos: “Inmiddels vinden ze de wagens heel comfortabel. Ook de snelheid van optrekken en remmen vinden de chauffeurs na de gewenningsperiode prettig. Op de afleveradressen krijgen ze complimenten dat ze bijdragen aan een schonere leefomgeving.”

De Klok Logistics houdt het voorlopig bij deze twee voertuigen. Remco Vos: “We willen eerst voldoende ervaring opdoen met het onderhoud van de wagens, de bandenslijtage en de kosten. Want elektrische vrachtwagens zijn nog steeds flink duurder dan de gebruikelijke dieseltrucks, ondanks de subsidies van de overheid. Maar zero-emissie voertuigen hebben de toekomst. Zeker in de stedelijke gebieden, omdat ze geen CO2 en fijnstof uitstoten.”

Bron: Provincie Gelderland

Eén reactie op “DKL: ‘280 km actieradius met e-truck is voldoende’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer