DP World rijdt containers elektrisch het achterland in • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

DP World rijdt containers elektrisch het achterland in

DP World Logistics heeft drie elektrische trucks in gebruik genomen, waarvan in ieder geval eentje er een Volvo FH Electric is. Daarmee is DP World Logistics een van de eerste bedrijven in Duitsland die emissieloze voor- en natransportenaanbiedt. Op deze manier kan DP World Logistics voldoen aan de toenemende vraag van klanten naar duurzame logistieke oplossingen.

Het gebruik van elektrische vrachtwagens maakt deel uit van de plannen van DP World om de CO2- uitstoot van zijn bedrijfsactiviteiten de komende vijf jaar met bijna 700.000 ton te verminderen. De vermindering komt neer op een afname van 20 procent ten opzichte van 2021, door het elektrificeren van machines, het investeren in hernieuwbare energie en het verkennen van alternatieve brandstoffen. Op langere termijn wil DP World tegen 2040 CO2 neutraal zijn en heeft het een duidelijke planning om tegen 2050 CO2 uitstoot in zijn gehele wereldwijde netwerk tot nul te reduceren.

“De nieuwe elektrische trucks zijn een waardevolle aanvulling op onze bestaande vloot, die al LNG-trucks bevatte”, aldus Jens Langer, CEO Duitsland. “We zijn er trots op dat we als inland terminal netwerk deze emissieloze voor- en natransporten aan onze klanten kunnen aanbieden en zo kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen.” Volgens DP World zijn de trucks goed voor 40 ton totaalgewicht, maar Volvo Trucks meldde eerder al dat de FH Electric tot 50 ton totaalgewicht kan gaan.

De elektrische trucks, waaronder dus de Volvo FH Electric, zullen op groene stroom rijden en hebben een bereik van maximaal 400 km. Ze zijn bij uitstek geschikt voor emissieloze en geluidsarme voor- en natransporten in en rond de regio’s Baden Württemberg en Rheinland Pfalz, maar zullen in eerste instantie worden ingezet in de regio’s Stuttgart en het Zwarte Woud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer