Ga naar hoofdinhoud

Drie nieuwe DAF’s bij Bos Dynamics

Bos Dynamics in Ede heeft onlangs 3 nieuwe DAF’s in gebruik genomen. Het gaat om een CF 450 FT, een XF 480 FT en een XF 530 FTR 6×2 met hydraulische laadkraan. Daarmee groeit het aandeel DAF in het 55 eenheden tellende wagenpark van Bos Dynamics naar 28. “DAF biedt totale ontzorging”, aldus directeur Cor-Albert Bos. Bakker Bedrijfswagens leverde het trio DAF’s.

“Bos Dynamics is een specialist in internationaal bouw- en papiertransport en lengtedistributie. Operational excellence en costleadership staan bij ons hoog in het vaandel”, aldus Cor-Albert Bos. “Binnen die focus past DAF prima. Wij besteden de grootst mogelijke zorg aan vakkundig transport van goederen voor onze klanten. Bij DAF zien we diezelfde totale ontzorging. Om die reden hebben we ook onderhoudscontracten afgesloten. Ook de financiering hebben we via DAF geregeld met Paccar Financial. Heel prettig, we hebben eigenlijk nergens omkijken naar.”

Bos noemt ook een aantal eigenschappen van DAF die hem aanspreken. “Het is een Nederlands merk, ook dat speelt mee: betrouwbaar en goed met fraaie trucks die zijn voorzien van mooie, goed afgewerkte en stille cabines. Als je zoals wij de champions league wil spelen met specialistisch transport, dan heb je goed materieel nodig waarmee we onze chauffeurs op pad sturen. En ik kan je verzekeren: het zijn allemaal ambassadeurs van DAF geworden. Ze maken heel wat uren achter het stuur en in een DAF doen ze dat met plezier. We hebben gekozen voor zo compleet mogelijk ingerichte cabines met alle mogelijke extra’s.”

De nieuwe DAF XF 530 is de eerste trekker in het wagenpark met een laadkraan. Die wordt onder meer gebruikt voor het (ver)plaatsen van dock levellers en voor de veelal omvangrijke vracht in het lengtetransport. Dat zijn bijvoorbeeld garagedeuren tot wel 12 meter breed, complete veranda’s, pakketten hout, hekwerken of schuifpoorten. “Hierbij komt zorgvuldigheid en vakkundigheid van pas. Het gaat om minimaal verpakte en schadegevoelige vracht. Onze chauffeurs, zowel voor de heftrucks als de vrachauto’s, zijn hiervoor speciaal opgeleid.”

Bos Dynamics heeft de beschikking over een uitgebreid en uniform wagenpark met 55 eigen trucks en circa 15 charters en 95 trailers. Het trailerwagenpark is TÜV XL-gecertificeerd en volledig voorzien van het Joloda-systeem. Daarnaast beschikken alle trailers over kooiaap-aansluitingen en is er de mogelijkheid voor dakbelading. Het werkgebied omvat Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. In deze landen is Bos Dynamics tevens volledig dekkend in het leveren van lengtegoederen met de kooiaap. Goede service, een hoge kwaliteit van diensten en korte lijnen staan centraal binnen de jonge onderneming, die in 2011 is opgericht. De trucks leggen jaarlijks tot 135.000 kilometer af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer