Drie nieuwe Scania LNG trekkers voor Vos Transport • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Drie nieuwe Scania LNG trekkers voor Vos Transport

Vos Transport heeft wederom drie LNG trekkers binnen haar vloot in gebruik genomen. De trekkers zijn ingezet bij de vestiging in Ittervoort en zullen met name lange afstandsritten op Duitsland gaan uitvoeren. Er is hierbij gekozen voor de R410 van Scania.

Vos heeft maart dit jaar de 3 Lean & Green Star ontvangen voor een reductie van ruim 35 procent over de totale CO2 uitstoot ten opzichte van het nul jaar. Het bedrijf ziet het gebruik van alternatieve brandstoffen als één van de belangrijkste stappen om verder te verduurzamen. ‘’LNG is zeker niet nieuw en er is er al veel over bekend, maar we willen het nu ook echt zelf gaan ervaren om nadien ook hier strategische keuzes over te kunnen gaan maken. Ook willen we hierbij zo snel mogelijk de stap zetten tot het gebruik van Bio-LNG”, zegt Jules Menheere, Managing Director van Vos.

Verder wordt er ook al lange tijd getest met GTL en zijn er plannen om op korte termijn te gaan testen met HVO. Vos anticipeert daarnaast actief in het lokale Waterstof project GROHW. Dit project is gericht op het regionaal produceren van groene waterstof wat Vos vervolgens graag voor haar vloot wil gaan gebruiken. Dit laatste is een project voor de wat langere termijn ook al lijkt de transitie naar waterstof in een versnelling te raken.

Door de jarenlange expertise in de markt vervult Vos Transport een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van veel gerenommeerde opdrachtgevers in automotive, food, high value, fast moving consumer goods, non food en chemie.  Vos is gespecialiseerd in zowel groepage als FTL transport van en naar Groot Brittannië, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en geheel Scandinavië. Dit doet het bedrijf door verschillende modaliteiten te gebruiken zoals, weg water en spoor. Hierbij wordt samen met de klant naar de meest optimale en duurzaamste oplossing gekeken. Vanuit Alblasserdam biedt het bedrijf sinds kort ook opslagmogelijkheden en value added services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer